Ugressfestivalen

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Torsdag til lørdag

Ugressfestivalen er undergrunnsfestivalen du kanskje har hørt om, men ikke vært på. De serverer opplesninger, foredrag, musikk, paneldebatt, ilesesettelse og kinovisning. Les mer på trd.events.

Kulturnatt

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Fredag fra klokka 15.00

Utstillingen Damselfrau av Magnhild Kennedy under Kulturnatt i fjor. Foto: Christine Schefte

Kulturnatt er en årlig helaften hvor du kan oppleve smakebiter fra Trondheims mangfoldige kulturliv - helt gratis! Programmet er enormt - sjekk det ut på trd.events.

Økouka i Trøndelag

Hvor: Ulike steder i Trondheim og Trøndelag

Når: Fra fredag og ut neste uke

Opplev spennende og nyttige aktiviteter om økologisk mat og produksjon, rundt omkring i hele Trøndelag. I Trondheim har blant annet lørdagens Bondens marked et spesielt økofokus. Les mer på trd.events!

Torgeir Waldemar

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, konsertstart 21.00

Torgeir Waldemar kommer til Byscenen. Foto: Gitte Johannessen

Verden har ikke blitt noe bedre sted, snarere tvert imot, var Torgeir Waldemars konklusjon etter å ha servert verden først en eksistensiell-og deretter en politisk, rasende plate. Nå kommer han igjen til Byscenen, les mer på trd.events.

Strandryddedagen

Hvor: Oppmøtested: Utenfor YX bensinstasjon på Tempe

Når: Lørdag klokka 11.00 til 14.00

Tid for ryddedugnad! Foto: Sarah Abrahamsen

Årets nasjonale ryddedugnad vil bli arrangert fra 5. september til 20. september, over hele landet. Naturvernforbundet i Trondheim arrangerer også i år en ryddeaksjon, som blir langs Nidelva fra Tempe til Nedre Leirfossen. Les mer på trd.events!

Trondheim Ginfestival

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag klokka 14.00 til 21.00

Her blir det anledning til å møte produsenter og leverandører av gin fra en rekke forskjellige land og smake seg gjennom deres produkter. Les mer på Facebook-arrangementet.

Rasmus Wold - Sportsidiot

Hvor: Olavshallen lille sal

Når: Lørdag

Rasmus Wold tar turen til Olavshallen Foto: Vegard Enlid

Norges kanskje mest sportsgale komiker er klar med sin aller første standupforestilling. Wold har erfaring fra blant annet «Helt Perfekt», «Latter Live» og senest som medprogramleder i «Ramm, ferdig, gå!» sammen med Nicolay Ramm. Han er også med i den populære podkasten «Topp 3», sammen med Mads Hansen. Les mer på Olavshallens nettsted.

Folk og Røvere i Kardemomme by

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Lørdag og søndag

Velkommen til Kardemomme by! En hyggelig, liten by hvor Politimester Bastian gjør så lite han kan, Tante Sofie ikke er så fornøyd med dèt, og trikken går når den skal. Det er forestillinger både lørdag og søndag, les mer på Olavshallens nettsted.

Trondheim kammermusikkfestival

Hvor: Ulike steder i Trondheim

Når: Start på søndag og ut neste uke

Nattkonsert i Nidarosdomen i forbindelse med Trondheim Kammermusikkfestival i fjor. Foto: Roar Blåsmo-Falnes

I år er festivalen hele 25 år gammel, og det skal feires. Strykekvartetter og pianotrioer, gjentakelse av en tidligere konsertsuksess, Hjemme hos-konserter i nye hjem, og mye annen ny og gammel musikk i og utenfor kammerset. Les mer på trd.events.