Kinopremierer + Den store kinodagen

Hvor: Trondheim kino

Når: Fredag (og den store kinodagen lørdag)

Denne helga er det premiere på fire nye filmer:

  • Jeanne du Barry

  • Lundefjell - egget som forsvant

  • Operation Napoleon

  • Smoke Sauna Sisterhood

Les mer om Den store kinodagen her.

Utstillingsåpninger: Killi-Olsen & venner» og «Pål Lersveen har ingen venner»

Hvor: K-U-K

Når: Fredag klokka 18.30

Killi-Olsen og noen av vennene hans som åpner stor utstilling på K.U.K til helgen: Kjell Erik Kill-Olsen, Eva Faye og Therese Nortvedt. Foto: Kim Nygård / Kim Nygård

«Killi-Olsen & venner» viser noe av mangfoldet i dagens samtidskunst og har verk i ulike materialer og teknikker. Utstillingen viser verk av Kjell Erik Killi-Olsen, Eva Faye, Håvard Vikhagen, Therese Nortvedt, Madeleine Heyman, Eilert Asmervik, Kari-Lena Flåten og Siri Elfhag.

Pål Lersveen står bak utstillingen «Pål Lersveen har ingen venner». Han er en Trondheimsbasert kunstner som jobber på tvers av ulike medier og formater. Les mer om begge utstillingene og åpningen på Facebook-arrangementet.

UKM kickoff

Hvor: Kultursenteret Isak

Når: Fredag klokka 19.00

UKM står for Ung Kultur Møtes og er møteplasss for ung kultur der du kan bidra med ditt kulturuttrykk. UKM er primært for ungdom mellom 13-20 år, og påmeldingen åpnet 1. november. Det markeres med show og kunstutstilling fredag, les mer på Facebook.

Smokie

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Fredag klokka 19.00

Smokie avbildet tilbake i 2015. Foto: Melå, Veronica / Adresseavisen

Smokie opplever nå en ny vår. Dette er det evig populære bandet som slo gjennom første gang i Norge med «If you think you know how to love me» i 1975 og som året etter lå på listene i hele 33 uker med storslageren «Living next door to Alice». Les mer på Facebook-arrangementet.

Halloweenfest

Hvor: Studentersamfundet

Når: Fredag klokka 21.00

Foto: Christine Schefte

Samfundets mest populære temafest er her igjen, og som det pleier er det utsolgt - så her bør du høre med nære og kjære om de har en billett til overs. Les mer på Samfundets nettside.

Undergrunn

Hvor: Tapperiet

Når: Fredag og lørdag, konsertstart ca. 20.00

Foto: Marion Aaserud Dahlen

Etter ett år med stor suksess for de seks guttene i Undergunn har de sluppet sitt tredje album på bare tre år. Nå skal de lage show på Tapperiet to kvelder på rad. Obs! Begge konsertene er utsolgt, så her må du høre med nære og kjære om de har en billett til overs. Les mer på Tapperiets side.

Kaizers Orchestra

Hvor: Byscenen

Når: Fredag og lørdag klokka 19.00

Her med Terje Winterstø Røthing, Janove Ottesen og Geir Zahl. Foto: Emilie Holtet / NTB

I november inntar bandet Trondheim for hele 14 konserter foran et forventningsfullt publikum. To av dem er nå i helga, les mer på Byscenen sin nettside.

Feminalen

Hvor: Lokal bal - scene - klubb

Når: Fredag og lørdag

Her fra festivalen i 2021. Foto: Richard Sagen / Adresseavisen

Trondheim Konsertkollektiv og AKKS presenterer Feminalen, en liten festival med en stor visjon; å jevne ut kjønnsbalansen i musikkbransjen. Les mer på Facebook-arrangementet.

Innendørs julemarked

Hvor: Olavshallen

Når: Lørdag klokka 11.00 til 17.00

På julemarkedet vil du finne et utvalg av håndlagde julegaver og kunstverk. Fra unike smykker og kunstverk til juledekorasjoner og mye mer. Les mer på Facebook-arrangementet.

Rosenborg - Avaldsnes

Hvor: Koteng Arena

Når: Lørdag klokka 13.00

Fra en tidligere kamp mellom RBK og Avaldsnes. Foto: Christine Schefte

I Toppseriens 25. runde tar Rosenborg imot Avaldsnes. Dette er årets siste kamp på Koteng Arena i Toppserien. Les mer på RBKs nettside.

Samfundsmøte: Den amerikanske drømmen med Thomas Seltzer

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Lørdag klokka 18.00

Thomas Seltzer fra Vestfrontmøtet i Borggården, i forbindelse med Olavsfest. Foto: Camilla Alexandra Lie

Med røtter fra USA og et sterkt engasjement for samfunn, har hans TV-dokumentarserie, «UXA – Thomas Seltzers Amerika» blitt en stor suksess.

Hva betyr frihet egentlig i dagens USA? Kan to stadig voksende motpoler noensinne forenes? Hvor har det blitt av den amerikanske drømmen? Det er spørsmålene som skal utforskes på lørdag, les mer på Facebook-arrangementet.

Team Me

Hvor: Trykkeriet Scene

Når: Lørdag klokka 22.00

I høst slipper bandet sitt fjerde album «Return To The Riverside» etterfulgt av turné både i Norge og Europa. Les mer på Facebook-arrangementet.

Trondheim kulturskoles jubileumsforestilling

Hvor: Olavshallen store sal

Når: Søndag klokka 15.00 og 19.00

Foto: Rune Petter Ness / Adresseavisen

Fra noen hundre elevplasser i 1973 til om lag 5400 i 2023 har kulturskolen greid å vokse i omfang, mangfold og kvalitet. Ikke alle elever får plass på scenen i Olavshallen, men alle fag er representert. På hver sin måte medvirker dagens artister til å feire alle som har vært en del av historien i 50 år. Les mer på Olavshallens nettside.

Nakengolf

Hvor: Trondheim Camping

Når: Søndag klokka 18.00

- Alle vinduer tildekkes. - Mobil- og stirreforbud. - 18-årsgrense.

Les mer på Facebook-arrangementet.

Vitensenteret fyller 35 år

Hvor: Vitensenteret

Når: Søndag klokka 10.00

Vitensenteret fyller 35 år og det feires med brask og bram. Søndag er det gratis inngang hele dagen, sponset av Redd Barna, og et spektakulært fysikkshow med Selda Ekiz. Les mer på Facebook-arrangementet.