Loukas Sebastian Roussos (24) er oppvokst på Rhodos og bor i Athen, der han jobber som grafisk designer. Men hjertet ligger i Trondheim.

- Æ elske Trondhjæm. Kjæresten min og jeg vurderer å flytte dit, hun tar faktisk norskkurs nå, sier Loukas på mer eller mindre kav trøndersk.

Moren er fra Trøndelag og faren er gresk. Men det er ikke derfor Trondheim står så høyt i kurs.

- Siden jeg var liten har jeg gått rundt i RBK-klær. Jeg må være den eneste fra Rhodos som er medlem i kjernen, sier han og røper favorittspilleren sin.

- Helland! Han er best, og så har han en veldig kul dialekt, sier Loukas.

Lik trd.by på Facebook

Med Trondheim i sitt hjerte og Rhodos i blodet er han som skapt for å være trd.bys utelivs-ekspert på syden-øya. Utstyrt med to slitte, rosa harrybil-terninger skal han lose oss gjennom sine favorittutesteder. Vi i trd.by opererer med to terninger. Hvorfor? Derfor, og det betyr at 2 er det dårligste, og 12 er toppscore.

SPOILER-ADVARSEL: Vinneren av testen ligger ikke i Bar street.

Colorado får tommelen opp av Loukas.

Colorado (Bar street)

Ferden starter i den infamøse partygata, som ikke er de innfødtes go to place når de skal ha en festlig kveld ute på byen.

- Dette er en av de få utestedene i bar street som jeg liker. Her er det tre scener, som spiller forskjellig musikk. Og det er ofte live-musikk. I tillegg serveres det ordentlig alkohol her, sier eksperten.

Terningkast: 9

Sports bar i Bar street er ikke så verst, mener vår ekspert.

Sports bar (Bar street)

- Koselig plass som viser alt av sport. Serverer vanlige drinker og god kaffe, men ikke cocktails.

- Er det her du ser RBK-kamper?

- Nei, de streamer jeg hjemme sammen med kjæresten. Hun er også glad i RBK, sier Loukas.

Terningkast: 8

Bar street får testens dårligste score.

Resten av Bar street

- Her er det egentlig ikke så nøye hvor du drar. Alle serverer det samme og spiller den samme musikken. Hvis du vil bli veldig, veldig full drar du dit, men ingen grekere går hit. Jeg er også skeptisk til alkoholen de serverer her. Jeg ville bare ha drukket øl fra flaske på disse stedene, sier Loukas og triller testens laveste score.

Terningkast: 6

Men stemninga i gata er det ingenting å si på - se video her!

Lukas og kompisen Vasilis digger Sand - terningkast 12!

Sand

Sand ligger i en bakgate ikke langt unna bar street. Den står høyere i kurs hos de innfødte enn bar street, sier Loukas.

- Her finner du øyas beste cocktails og sushi. Hvis jeg forteller kjæresten min at jeg har drukket «Lemon tree» her, så blir hun sjalu. Det er også fin musikk her.

Terningkast: 12 - Toppscore!

Loukas er fonøyd med Soho i Gamlebyen.

Lokalplass i Gamlebyen

Ferden går videre til gamlebyen på Rhodos. Om dagen er det et turistparadis, om natta kommer grekerne hit for å feste. Loukas tar oss med til Soho, som ikke ligger så langt unna hovedmarkedet.

- Dette er en populær plass for grekerne. Det er ikke så mange her akkurat nå, vi er litt for tidlig ute. Grekerne drar senere ut enn turistene, sier Loukas klokken 23.00 lokal tid.

Klokken 00.30 er det en lang kø med lokale folk utenfor.

- Hva var det jeg sa, smiler han og triller terningen til litt over middels.

Terningkast: 8

Det er mørkt, men på Fluego danses natten inn.

Dance-music in gamlebyen

Litt lenger borti en bakgate ligger Fluego. Musikken pumper ut av lokalene og det kryr av blide grekere.

- Dette er en populær danseklubb i gammelbyen.  Det kommer mange lokale folk hit, og det er også en av mine favorittsteder, sier Loukas og triller et solid kast.

Terningkast: 10

Loukas møtte på noen gode kompiser utenfor utestedet, som fikk toppscore!

Beste stedet i gamlebyen

Kvelden avsluttes på Sense music, som ligger noen steinkast opp i gatene fra Fluego. Musikken styres av tidenes dj, i hvert fall utseendemessig. Han er sikkert i 40-årene og har George Clooney-grått hår knytt i en man-bun på bakhodet.  Buksene er ultra-lyseblå og er brettet opp slik at de hvite Nike-skoene, som ser ut som de nettopp er plukket opp fra skoeska, synes godt. Med et rødt headset styrer han den øredøvende musikken på utestedet.

- Dette stedet har nettopp åpnet dørene, men har allerede blitt en favoritt blant de som bor på Rhodos. Bra musikk, bra stemning og gode drinker er årsaken til det, sier Loukas og gir toppscore.

Terningkast: 12