Etter noen dager på Rhodos, en trønderfavoritt når det gjelder party, har vi satt sammen en liten liste du gjerne må skrive ut og brette i lomma, inspirert av de kjente fjellvettreglene.

Husk å skrive adressen på hotellet også, sånn at noen kan bære deg hjem. Og om du måtte være i tvil – disse reglene må tas med en enorm klype salt.

Lik trd.by på Facebook

1. Legg ikke ut på partytur uten trening

Du kan ikke komme til Rhodos, stå klar i bargata og ikke ha trent deg opp i forveiene. Her må du ha kunnskap om både øl, paraplydrinker og shoter, så vi anbefaler noen år med trening før du drar. Da vet du hva du tåler, mest sannsynlig hva du overhodet ikke tåler, og ikke minst- du får mer glede over de lave prisene her nede.

2. Meld fra hvilken bar du går på

Ikke bare er det greit å si hvor du går, for da slipper du trolig å gå alene. Også er det jo praktisk at kjentfolk vet hvor du har vært, sånn at de kan fortelle deg hvor du skal hente den ene skoen og undertøyet neste dag.

3. Vis respekt for været og partystemningen

Det er greit å ha på seg en liten jakke om det blir kveldskaldt, men det er egentlig ikke det viktigste. I syden er det jo relativt varmt hele tiden, og med et par shots blir det enda varmere i været. Du må uansett ha den aller høyeste respekten for partystemningen. Har du mistet din, sørg for å ikke smitte andre. Gå hjem eller drikk mer.

4. Vær rustet mot kvalme og oppkast, selv på korte turer.

Ha alltid med en liten dram på innerlomma og det utstyret en partytur krever.

Det er greit å holde seg jevn hele kvelden, og ikke ta i for mye tidlig. Derfor anbefales både litt vann mellom slagene og en liten dråpe av egent ønske på innerlomma/i veska. Om man skulle bli dårlig – bli ferdig med det, og lær til neste gang.

5. Lytt til erfarne partyfolk

6. Bruk alltid Google Maps og kondom

Man må ha kontroll på småtingene som gjør alt så mye bedre. Sørg for å vite veien hjem, og om du er av det glemske slaget kan Google Maps være til hjelp. Og husk kondom da. Be protected!

7. Gå ikke alene

Både fordi det kan være farlig, men også fordi ser ut som Viggo Venneløs om du går alene. Finn en venn eller to!

8. Vend i tide- det er ingen skam å snu

Om du plutselig skulle kjenne at nok er nok, er det lov å snu. Det er lov å gå tilbake til forrige bar, det er lov å heller drikke det du drakk tidligere. Dra hjem, sier du? Nei, ikke lov.

9. Spar på kreftene og lusk deg hjem om nødvendig

Har alt gått så galt, eventuelt bra, som man kan håpe av en partykveld, er det lov å spare på kreftene. Vi anbefaler fosterstilling i senga, men alt slags underlag kan fungere. Vil dog anbefale egen seng, men om ikke referer vi pent til punkt åtte.

God fæst!