- Man opplever mye som bartender, og man ser jo mye mer enn alle andre. Vi ser ut over hele lokalet, og får med oss mer enn hva folk tror, sier bartender Tommy som jobber på Studio26.

Har du noen gang tenkt på hva en bartender ser i løpet av en arbeidsdag? Denne artikkelen kommer garantert til å gi deg fylleangst.

På skøyter i spy

- Vi hadde en gang ei godt voksen dame på klubben, som ble nekta servering fordi hun var overstadig beruset. Hun ble dritforbanna, mente vi ikke kunne jobben vår, og hun var helt klart ikke for full. Rett etter hun var ferdig med utskjellingen satte hun seg ved et bord, spydde på gulvet, skulle kjappe seg å skjule at hun hadde kastet opp, men i det hun skulle gå fra bordet sklir hun i sitt eget spy og kommer seg ikke opp. Hun kommer seg opp til slutt, går rett til baren og spør om hun fortsatt ikke får noe å drikke.

Bartender på Barmuda

Sjarmøren

- Jeg husker godt en jente som ga meg nummeret sitt i baren. Det var jo en hyggelig ting å gjøre, selv om det kanskje ikke ble gjennomført på den måten hun hadde sett for seg. Hun stod i baren min en god stund før hun tok tak i en serviett og presterte å skrive noe som skulle ligne et telefonnummer. Det så mer ut som et verk av Picasso eller Monet, men jeg klarte nesten å tyde nummeret. Etter at hun hadde gitt meg servietten med telefonnummeret, la hun på sprang. Jeg ble litt forfjamset over det hele og jobbet videre. Etter noen minutter kom hun hoppende tilbake mens hun tørket seg rundt munnen. Råsjarmerende. Ble til jeg spanderte en tyggegummi på henne istedenfor å ringe.

Bartender på Studio26

Hun som rettet på skjørtet

- En gang vi stengte baren og alle var ute, stod bare en gutt igjen ved døra. Vi sa at han var den siste, så han måtte nok dessverre ta turen hjem. Han svare at han bare vente på dama som var på do oppe. Greit, det skal han få lov til. Han ventet noen minutter før dama kommer ut fra do. Det gjør også en annen gutt som er litt svett. Hun retter litt på kjolen, går ned mot kjæresten, tar han i hånda og går hjem. Iskaldt.

Favoritthistorien til en bartender på Barmuda

Knust vask og blodig rumpe

- En gang jeg var på jobb hørte vi et helvetes leven og knus fra toalettet. Fordi vi var bekymret for sikkerheten til de inne på toalettet var vi nødt til å bryte opp den låste døra. Inne er det to nakne kvinnfolk som har sex. Hun ene har sittet på vasken, men sitter nå på toalettgulvet med knust vask under rompa. Vi måtte sende henne på sykehuset med kutt på rumpeballene.

Bartender på Tag

En siste shot

- Vi bruker friskpressede juicer, og disse puttes på egne glassflasker. Noen tror disse flaskene inneholder alkohol. Det trodde også hun som ikke fikk kjøpt mer i baren etter stengetid. En servitør går opp med alt av garnityr og juicer til kjøkkenet når samme dama kommer bort og napper en flaske sitronjuice ut av hendene på servitøren, slengte skjenketuten i munnen og tok seg en stor slurk. Hun ble nokk litt sur i magen dagen etter.

Bartender på Studio 26

Urytmisk dansing og jenter med pulesveis

- Det er sykt artig å se på nordmenn som endelig har drukket seg til mote for å danse. Av og til er det veldig vanskelig å dømme om de da er fulle eller bare helt «off rythm». Jenter som er på do underveis i festen for å legge litt mer sminke og rufse til håret for en "sexy look" er også underholdende. Med litt promille og mange nok antall toalettbesøk i løpet kvelden ser de ikke ut! Vipper på halv 12, egen påført pulesveis, og «smudga» leppestift. Sexy.

Bartender på Barmuda

Korttenkt fadderuke

- En gang hadde vi en gjeng som kjørte bar til bar hvor Studio 26 var en av barene. Det var en gruppe faddere som var ansvarlig på hver bar, og de skulle ta i mot ti puljer med studenter. Her bød det på drikkeleker, hvor de skulle synge en sang og så «bonske» en øl på slutten. Det fadderne ikke tenkte på, var at de skulle gjøre dette ti ganger. De hadde problemer med å dra i gang stemminga på de siste puljene, for å si det sånn.

Bartender på Studio26

Den ensomme danseren

- Man har de menneskene som må drikke mye alkohol for å manne seg opp til dans, men av og til er det noen som foretrekker dansegulvet for seg selv. Vi har folk som kommer tidligere på byen enn alle andre, kun for å stå alene og bevege seg på dansegulvet. Vi har spesielt hatt en slik gjenganger. Han kan ikke danse, noe som blir ganske komisk for de på jobb. Vi har ikke lov å le, så det blir til at man springer i gangen for å flire.

Bartender på Tag

Har du en morsom historie fra Trondheims uteliv? Send oss gjerne en mail!

Ingrid (24) mikser verdens beste drinker

Slik lager du festens favorittdrinker