– Det har blitt veldig populært å ha spiselige urter og blomster i drinkene. Vi prøver å finne kombinasjoner som går godt med hverandre. Dette tilfredsstiller først synet, så luktesansen og deretter smaken, sier Stian til KRSby.

Her kan du også se barsjef hos Raus Bar, Jørgen Dons, sine favorittdrinker for sommeren.

Her finner du oppskrift på alkoholfrie drinker

Han er bartender i Kristiansand, og stakk tidligere i år av med seieren i NM i cocktails med drinken «The Basil Explosion». Fokuset under NM var på krydder og urter, noe Stian har holdt videre fokus på i sommerdrinkene.

Fra venstre: Premium Gin & Tonic, Aquavit Sour & Bergamott, Rabarbra Streisand #2 og «Ace of Spritz». Foto: Magnus Nødland Skogedal

Her er oppskriftene på sommerdrinkene

Premium Gin & Tonic

  • 4cl Harahorn Gin

  • Et par dråper The Bitter Truth Grapefruit Bitter

  • Grapefrukt

  • Rabarbra

  • Grapefruktmynte

  • Tørr tonic

  • Dekoreres med blomster

Aquavit Sour & Bergamott

  • 4cl Gilde Taffelaquavit

  • 4cl ferskpresset sitronjuice

  • 3cl sukkerlake

  • 1cl eggehvite

  • 3 bergamottblader

  • Shakes og garneres med bergamottblader.

  • Dekoreres med blomster

Rabarbra Streisand #2

  • 3cl Harahorn Gin

  • 2cl DeKuyper Sour Rhubarb

  • 3cl jordbær- & rabarbrapuré

  • 2cl ferskpresset sitronjuice

  • 2cl sukkerlake

  • 1cl eggehvite

  • Shakes og garneres med sukret, fersk rabarbra.

  • Dekoreres med blomster

LEI AV KJIPE DATER? Her er Tinder-tipsene som funker

«Ace of Spritz»

  • 2cl Gilde Maquavit

  • 3cl Aperol

  • 2cl pasjonsfruktpuré

  • 1cl ferskpresset sitronjuice

  • 2cl sukkerlake

  • Shakes og toppes med Ace Joker Dry Hard Cider eller lignende tørr eplecider.

Glem ikke å følge oss på Facebook!