- Vi var veldig glade i går. Det er første gang vi spiller med alle de nye sangene, og fra den første konserten på tirsdag måtte vi gjøre noen justeringer. Men i går gikk det sinnssykt bra, forklarer Jonathan Elkær og legger til at det ble en liten etterfest etter konserten.

Med to av tre konserter på Klubben på Studentersamfundet gjennomført, har den danske duoen Phlake hatt gode muligheter til å teste sitt rykende ferske album, Weird Invitations. Det er deres andre album, og ble sluppet på fredag forrige uke.

- Vi har aldri prøvd å spille konserter tre dager på rad på samme scene før, noe som er god trening. Da får vi muligheten til å øve litt ekstra og prøve ut de nye låtene. I tillegg er det et relativt lite publikum, med intime rammer. Det er et fett sted og en kul bygning, sier Jonathan.

- Og det er kult at trønderne kjenner de nye sangene godt allerede, legger Mads Bo til.

Oppdatert publikum

Duoen trives under Uka på Klubben i studentenes «røde runde». Torsdagens konsert på Klubben starter 21.30.

- Hvordan har det trønderske publikummet vært?

- De kjenner til oss og kan sangene, både de gamle og de nye også faktisk, sier Mads.

- Du kan merke at Trondheim er en ung by, en studentby, og du merker på crowden at de er interesserte og følger med på det som skjer av nye ting i musikkbransjen, sier Jonathan.

Med første konsert på tirsdag, har danskene hatt noen dager i Trondheim. De har brukt tiden til å spasere rundt i Trondheims gater, utenom skytteltrafikken mellom Samfundet og turnébussen som de bor og sover i.

Trd.by møter den danske duoen Phlake torsdag formiddag, i forkant av deres siste konsert i Trondheim. Foto: Marthe Hårstad

På by:Larm i 2016 opptrådte de for første gang i Norge, og siden den gang har de blant annet hatt konserter på Stavern-festivalen, Skral Festival, i Oslo – og nå også i Trondheim.

- Jeg tror faktisk at vi har spilt flest konserter i Norge, bortsett fra i Danmark, sier Mads.

Danskene har et tett program. Etter siste konsert i Trondheim torsdag kveld, går turen videre til Bergen. Etter det står flere storbyer i Europa for tur, som Berlin, Amsterdam og Paris.

- Et sterkere album

- På den nye plata har vi med enda flere elektroniske elementer, og har en sang som faktisk minner litt om Bruce Springsteen, ler Mads.

- Vi har vært veldig utforskende når vi jobbet, og tekstene er også litt annerledes enn sist. Sist skrev vi mye ut ifra stemninger og melodier, at det var det som kickstartet tekstprosessen. Det var slik Slush Hour, det første albumet, ble til. Det har vi gjort denne gangen også, men vi har i større grad tenkt på hva vi ønsker å skrive om, og startet med selve teksten, forklarer Mads.

Under Danish Music Awards 2016 vant duoen totalt fem av syv nominerte priser for albumet Slush Hours. Låtene Angel Zoo og Pregnant er strømmet over 20 millioner ganger på Spotify.

- Lista ble lagt ganske høyt med forrige plate?

- Ja det kan du si. Nå har vi vært ganske stødige over lang tid, med låter ganske stabilt på hitlistene. I Danmark har vi åtte sanger på topp 200, med singelen IKEA episodes og den nye plata i toppen på iTunes. Vi merker at vi blir lytta til, sier Jonathan.

- Du kan selvfølgelig optimere det musikalske for å komme på hitlistene, men det er bedre å lene seg tilbake å se hva som skjer. Jeg personlig mener at dette nye albumet har sterkere tekster og en ekstra dimensjon i musikken, sier Jonathan.

- Vi har jo vært veldig spente på hvordan folk ville reagere på det nye albumet. Vi er veldig positivt overrasket over at når vi kommer til Norge, så kjenner folk de nye sangene. Det lover godt, sier Mads.

- Hardtslående med sensuell vokal

- Hva er egentlig Rhythm'n'Balls?

- R'n'B har fått en slags renessanse kan du si, de siste årene. Det har integrert mer rap og har blitt en mer urban sjanger. Vi har valgt å kalle vår sjanger for Rhythm'n'Balls, der vi har det hardtslående sammen med en mer sensuell vokal, ler Jonathan og kikker bort på Mads – vokalisten.

- Alle er så opptatt av å sette musikk i bås og kategorisere, og vi alltid spurt om hvilken sjanger musikken vår har. Så vi kødda litt, og sa det var en fusjon av alt – Rhythm'n'Balls, forklarer Mads.

- Musikken deres er ganske chill – og sexy?

- Dansk presse har ofte kalt musikken vår for sengekantmusikk. På den nye plata tror jeg ikke det er en eneste seksuell strofe. Vi er rett og slett så lei av å høre det, at da vi skulle lage det nye albumet bestemte vi oss for unngår det. Den handler ikke om sex overhodet, sier Jonathan.

Det blir litt stille.

- Kanskje det dukker opp én gang, da.

- Jeg må spørre: Hva er greia med bikkja?

- Greia med hunden? Han heter Phlake Dogg, med to g-er, som i Snoop Dogg eller Nate Dogg. Han har vi brukt i pressebildene våre. Ideen er at han er et tredje element som representerer det som skjer oss to imellom når vi lager musikk sammen, forklarer Mads.

- Vi ville også at den skulle være en robothund eller romhund, og sydd en slags skumvest som Jonathan kaller det, av en dunjakke. Vi tok han med på den røde løperen på Danish Music Awards, og det er jo ingen tvil om at han stjal showet.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook