Det har vært siste dag fylt med konserter og historisk marked, og siste innspurt til kveldens store forventning: Sting. Hele festivalstaben har hatt en nervøs klump i magen før denne kvelden. «Hva om noe alvorlig skulle skje?», «hvor lang tid vil det ta å rydde etter en slik konsert?», «er sikkerheten god nok?», «hva om månen faller fra himmelen, Sting omkommer og øltønnene eksploderer som vulkaner, åherregud!». Forøvrig vet du det begynner å bli alvor når vaktene på området har skifta til dress og turnébussene til superstjerna Sting står i bakgården.

Sting! Foto: Jonas Bjørkli

Nervøsiteten tok meg aldri helt med storm, på tross av at jeg har vært en av de som har stått for ryddinga etter kveldens konsert. Grunnen er kanskje den sabla gode gjengen frivillige vi kaller Vertskapet, som fungerer som riddere i gylden rustning og rydder som helter mens det glises fra øre til øre. Her om dagen løp en frivillig fra Vertskapet rundt om publikum under en hel konsert og plukket ølglass fordi det var underholdenhetsfaktor nok for han. Dessuten var Borggården strøken bare 40 minutter etter gårsdagens store Vamp-konsert, så det kan vel ikke bli alt for «gæli» i aften?

Aftenen har forøvrig bringt med seg mange oppturer de siste par timene av frivilliglivet; dagens middag i festivalkantina bestod av pulled pork (noe jeg innbiller meg er fordi vi har finstasbesøk av Sting og det stod på raider-lista hans), og vi fikk spise kakene som var til overs etter at Sting-crewet hadde røsket til seg sitt behov med brownies. Hurra for britiske stjerners og deres medarbeiders smak for søtsaker!

Vakker! Foto: Helene Mariussen

Siden Olavfestdagene har nådd sitt klimaks i dag kan det passe seg med en liten oppsummering av festivallivet. Om vi snakker om ren festivalopplevelse må jeg trekke fram konserten med Caravan Palace, som etter min mening var det beste musikalske tilskuddet under hele festivalen. Jeg fikk både lyst til å danse selskapsdans og rave som en russejente på 18. Beina klarte jeg ikke å holde stille og hofta var i evig takt med den fengende musikken. Når det kommer til opplevelsen av det utførte arbeidet har det vært fantastisk å bare vite at man er med på noe stort, og er en brikke i puslespillet, eller skrue i tannhjulet som får det hele til å gå rundt. Å være frivillig på olavsfest har vært en slitsom, men lærerik og herlig opplevelse. Jeg vender definitivt tilbake til festdagene neste år.

Takk for meg!

Dagens highlight:

Sola som gir deg fregner bare ved å se på den i to sekunder. Ellers er det et personlig høydepunkt å være ferdig med festivalarbeidet og vite at man har mestret arbeidet, spesielt når sjefen i baren forteller meg at "For en strålende jobb dere i miljøgruppa har gjort!".

Dagens kulturelle opplevelse:

Gjestehus i Lademoen kirke. Hele kirkerommet er et levende kunstverk, hvor det er lagt instrumenter rundt i hele rommet man som publikum kan spille på. Her får du blant annet tilgang på blokkfløyte og en maraca med avokadoform. Madrasser er lagt ut over hele gulvet, så publikum kan meditere, slappe av eller bare ta en lur. Nå og da kommer det musikere inn i kirkerommet og produserer musikk selv. Sett deg ned og ta inn inntrykkene og lydene som oppstår i dette kunstverket. Selv var undertegnede for beskjeden til å prøve å skape musikalsk kunst i kirkerommets pinlige taushet, men et fantastisk flott tilbud!

Dagens nedtur:

Glasrte epler. Nam! Foto: Helene Mariussen

De glasserte eplene ble utsolgt før jeg fikk prøvd meg på en med kokossmak. Utrolig nedtur for en som er evig tilhenger av lørdagsgodt. Noen røyker, noen snuser, mens jeg foretrekker en dose sukker. Måtte ta til takke med noen brente mandler (og fikk heldigvis kakene som Sting og hans crew ikke ville ha selv).

LES OGSÅ: Blogg 1, blogg 2, blogg 3 og blogg 4