Et godt sommertegn er når du merker at festivaler spirer og blomstrer bedre enn de stakkars trønderjordbæra, som hittil har hatt en kjølig, trist og overskyet sesong. I dette tilfellet er det Olavsfestdagene i Trondheim som frodig blomstrer og festdagene har for fullt tatt form i den,overraskende nok, solfylte byen (så får vi se hvor lenge de overveldende varme 17 gradene varer).

Jeg er en forvirret frivilligarbeider som har rotet meg bort i arrangeringen av de nevnte festdagene. Hvordan det gikk seg til er fortsatt noe mystisk, da man etter fire år som frivillig på Studentersamfundet skulle tro at å jobbe gratis fikk en mer spysjuk og lei enn Dahlsen man

drikker på Daglighallen.

Fra Daglighallen på Samfundet. Foto: FRANK CADAMARTERI

Å jobbe frivillig kan ta knekken på deg, men jeg klarer likevel ikke å holde meg unna. I de kommende frivillige arbeidstimer har jeg rollen som miljøansvarlig under festivalen, så søppel, kildesortering og hestemøkk; her kommer jeg! Man kan redde verden med kildesortering vet du.

Tirsdag startet vi. Og i de kommende innleggene vil jeg fortelle deg om hva jeg opplever under Olavsfestdagene som frivillig. I miljøvennelighetens ånd vil jeg selvsagt fortelle deg om hvordan man gjør en festival grønn og miljøvennlig i praksis, men du skal også få høre om kultruelle hendelser, dagens tunge

drag, utfordringer og høydepunkter gjennom festivalen.

Den største utfordringen hittil er å få tid til alt som står på gjøremålslista. Som ansvarlig for miljøet denne uka løper jeg mye fram og tilbake med søppeldunker, og kommanderer i hytt og gevær om hva andre frivillige skal gjøre. Eller, kommandere er vel litt for hardt å ta i. Det blir mer sånn «unnskyld, hvis ikke du er opptatt, kunne du kanskje, bare hvis du har tid altså, hjulpet meg med dette?».

Tid er forøvrig tema under årets Olavsfestdager, og de fleste arrangementene belyser temaet på en eller annen måte. For eksempel kan man under festdagene høre et musikalsk stykke som skal spille i hele 1000 år i strekk, uten stopp og uten gjentagelse. Eller man kan besøke det historiske markedet som tar deg tilbake i tid, med spennende mat, tekstiler og gjenstander. Det mest fascinerende fra arbeidsdagen var en robot som kjørte fra Munkegata mot Nidarosdomen mens den samtidig skrev ord om tid i gata, med sand! Her ble det skrevet sitater om tid, som

barneskoleelever fra Trondheim tidligere i år hadde reflektert over. «Tid er noe merkelig» og «ingen arm kan fange tida», ble det blant annet skrevet. Sitatene er synlig på ubestemt tid, da sanden på et tidspunkt vil blåse bort, så skynt deg om du ønsker å oppleve det.

Tid er rare greier.

Klisjefylt nok har jeg ikke tid til å fylle dette Frivilligblogginnlegge mer, da plikter og festivallyster kaller. Vi snakkes i gjennom uka!

Dagens highlight:

De syv megastore Olavsfestballongene jeg fikk holde tidligere på morgenen, hvor jeg i fem minutter følte meg som en femmåring igjen. Var nesten som om det skulle vært bursdag. Enkle gleder.

Nesten som bursdag!

Dagens kulturelle opplevelse:

Glaserte epler dyppet i kanel og kokos på historisk marked. Disse er noe av det mest klissete man kan kjøpe under markedet, men dekker det daglige behovet av sukker for alle godterigale.

Nam-nam.

Dagens nedtur:

Å prøve å tømme innholdet i en søppelkasse inn i en ny pose, men faile og miste all søpla over seg selv og bakken. Deilig med banansyre smurt over hele buksa.

LES OSÅ: 5 Olavsfest-stunt du bør få med deg