Det er mange spennende og varierte arrangementer denne helga, og her har vi med hele elleve av dem. Om du vil se en større oversikt, sjekk vår eventkalender trd.events!

Minimalen Kortfilmfestival

Hvor: Nova Kino og Cinemateket

Når: Tirsdag 23. januar til søndag 28. januar

Festivalen arrangeres for 30. gang i år, og i løpet av disse seks dagene blir det vist hele 250 filmer i verdensklasse. Både torsdag, fredag, lørdag og søndag er programmet proppet med filmvisninger! Torsdag er det også dem første utgaven av Trøndersk studentkonkurranse, der studenter har meldt på filmer der den beste studentfilmen fra 2017 blir kåret. Les mer om programmet og festivalen på trd.events.

Festivalsjef Per Fikse er blitt en internasjonal kortfilmprofil. Han mener Minimalen er større ute i verden enn trøndere er klar over. Festivalen har i år 30-årsjubileum og varer fra tirsdag til søndag. Foto: Toril Johannessen

Uprøvd

Hvor: Kudos og Me Nightclub

Når: Torsdag, klokken 19.00 (Kudos) og 21.00 (Me Nightclub)

Til Uprøvd kommer komikere i Trondheim for å sjekke om de nyeste vitsene er så morsomme som de håper. I tillegg får også nykommere prøve seg på scenen for aller første gang. Med andre ord - mye kan skje! Les mer om arrangementene her og her.

Lun Aften på Café 3b

Hvor: Café 3b

Når: Torsdag, konsertstart 20.30

Denne kvelden er det livemusikk med gjesteartister. Det faste bandet består av Trond Helge Johnsen, Skjalg Raaen, Jon Krogstad og Thomas Brodahl. Gjesteartisten(e) blir annonsert på scenen! Les mer på trd.events.

Konsert: Vazelina Bilopphøggers

Hvor: Byscenen

Når: Fredag, klokken 21.00 til 23.30

Vazelina Bilopphøggers startet opp i romjula 1979, og i tillegg til å ha solgt godt over 1 million album har bandet har vært med i en rekke TV- og radioprogram. På fredag skal de holde konsert på Byscenen, som du kan lese mer om her.

Vazelina Bilopphøggers, fra venstre: Eldar Vågan, Kjetil Foseid, Arnulf Paulsen og Jan Einar Johnsen. Foto: Christine Schefte

Konsert: Jonas Alaska

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Fredag, klokken 22.00

Jonas Alaska er kjent for å by på noen av de mest rørende tekstene i nyere norsk musikkhistorie. Flere låter fra hans nyeste album er allerede sluppet, og han har igjen lagt ut på turné med nye låter og gamle klassikere.

Jonas Alaska under Ut-Awards for noen år siden. Foto: Vegard Enli

Vintagelørdag: Skatter fra Tallinn

Hvor: Prisløs

Når: Lørdag, klokken 10.00 til 18.00

Prisløs er en vintagebutikk i Brattørgata, og gjengen bak konseptet startet året med en vintagejakt i Tallinn. De har også vært i Oslo, Bergen og på Sørlandet på jakt etter vintagekupp. Kanskje lørdagsshoppingen skal være å handle brukte klær denne helga? Les mer om arrangementet her.

På lørdag kan du finne vintageskatter fra Tallinn hos Prisløs. Foto: Helene Mariussen

E-cup: Byåsen Elite – Kastamonu Belediyes

Hvor: Trondheim Spektrum

Når: Lørdag, klokken 17.00 til 20.00

Byåsen møter det tyrkiske laget på hjemmebane denne gang, etter en thrilleravslutning i kampen mot samme lag sist helg. Kampen den gang endte med tap. Les mer på trd.events.

– Det er fullt mulig å slå dette laget hjemme. Det er nok å vinne med tre mål hjemme, så er vi forbi det tyrkiske laget på innbyrdes oppgjør, sa Byåsen-trener Roger Kvannli på telefon fra Tyrkia til Adresseavisen forrige helg.

Thank you for the Music – Vi elsker ABBA!

Hvor: Olavshallen

Når: Lørdag, klokken 18.00 til 19.30

Glad i ABBA? Da kan en tur til Olavshallen på lørdag være tingen! Etter utsolgte hus i et helt år kommer suksesshowet Thank you for the Music – Vi elsker ABBA! til Trondheim. Inger Lise Rypdal, Stjernekampvinner Rita Eriksen, Stavangerkameratenes Tommy Fredvang, musikalstjerne Jannike Kruse og The Voice-vinner Knut Marius Djupvik deler scenen. Les mer om showet på trd.events.

Samfundsmøte: Lykkejegerne?

Hvor: Studentersamfundet

Når: Lørdag, klokken 19.10 til 21.00

Denne helgen arrangeres det også Samfundsmøte på Studentersamfundet, denne gangen i samarbeid med Isfit. Hvordan vil fremtidens Norge se ut? Hvordan har innvandring formet Norges kultur og økonomi? Møtet vil bli holdt på engelsk.

På lørdag er det nok en gang tid for Samfundsmøte! Foto: Sebastian S. Bjerkvik

Konsert: No. 4

Hvor: Byscenen

Når: Lørdag, konsertstart 22.00

Bandet No. 4 kom med sitt debutalbum «Henda i været» i januar 2016, og deres norskspråklige popmusikk har blant annet blitt A-listet på NRK P1 fire ganger, blitt nominert til Spellemannspriser, Bendiksenpris, og har hatt en rekke konserter på festivaler i Norge. De hadde for eksempel to konserter under fjorårets Pstereofestival! Les mer om konserten her.

OBS! Konserten er utsolgt, så her må du høre med venner og kjente om noen har en billett til overs!

LES OGSÅ: Nordmenn er ekstreme på ferier

Konsert: Honningbarna

Hvor: Studentersamfundet, Storsalen

Når: Lørdag, klokken 22.00

Honningbarna er klar med nytt album og påfølgende turné. I den anledning returnerer de til Storsalen nå på lørdag! Aldersgrensen er 18 år. Bandet har hyllende anmeldelser og utnevnelser som «årets live» på P3 Gull. Den nye plata ventes i løpet av høsten, og da skal det selvsagt turneres.

Honningbarna spiller konsert på Samfundet på lørdag! Foto: Morten Smedsrud

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no