- Ideen kom til i badekaret. Vi prater alltid om mye forskjellig i badekaret, og vi begynte å leke med tanken på å lage en podkast sammen, forklarer Eva Jakola Johnsen (42) til Trd.by.

Sammen med ektemannen Vebjørn Brækken (44) sendte hun deretter inn en pilot av programmet til Radio Trondheim, som likte ideen og torsdag skal den samme piloten gå på lufta.

Kropp, kjønn, sex og følelser

Selv er hun ansatt i Engasjert Byrå samtidig som hun er poledance-instruktør. Brækken er sexolog.

- Vi får ofte høre det at vi er poledancer og sexolog-paret, flirer hun.

I «Putefaktor» skal de utforske problemstillinger knyttet til kropp, kjønn, sex og følelser.

- Vi har vært sammen siden 1999, og vi har vært gift siden 2002 så vi har mye erfaring på det å være gift.

- Hvor private kommer dere til å være?

- Vi kommer ikke til å snakke om oss selv, men generelt drøfte temaene. Vi har vært opptatt av at det ikke skal være privat, vårt samliv er ikke interessant for andre.

Voksen og seriøs profil

Jakola Johnsen forklarer at de har laget seg en temaliste som de skal jobbe seg gjennom, samtidig som de gjerne tar i mot tips til problemstillinger de kan drøfte på lufta.

- Vi har innledet et samarbeid med Erotikk1 som får veldig mange spørsmål og henvendelser. Så vi henter innspill og kompetanse derfra.

Ellers er Brækkens kompetanse som sexolog grunnstammen i programmet.

- Min rolle er å være drøftingspartner og stille spørsmål som mange kan lure på rundt forhold eller sexualitet sier Jakola Johnsen.

Programmet skal ha en voksen, seriøs profil og vil ta opp problemstillinger og temaer mange kan kjenne seg igjen i og kanskje ikke tør, vil, eller ønsker å snakke med en partner eller med en lege om.

- Det blir ikke som «Juntafil», og vi strekker oss mot et modnere publikum. Det skal heller ikke bare handle om sex, men også andre type utfordringer en kan ha i samlivet.

Første sending handler for eksempel om tidlig sædavgang.

- Vi kommer til å veksle mellom veldig konkrete problemstillinger til de litt mer åpne. Som for eksempel om utroskap kan tilgis.

På date? Slik dater du gratis i Trondheim

Passer godt i miksen

Daglig leder i Radio Trondheim Erik Arnøy gleder seg til å få Putefaktor på lufta.

- Vi har stor tro på Putefaktor, det passer godt inn programmiksen vår og vi tror dette programmet vil være både interessant og lærerikt for svært mange. Det blir muligheter til å dykke ned i puta med oss flere ganger i uka og programmet vil selvsagt også bli tilgjengelig som Podcast, sier han i ei pressemelding til Trd.by.

- Hvordan er magen nå rett før premieren, Jakola Johnsen?

- Vi tar det veldig med ro. Det er jo heller ikke ei direktesending, også er dette noe vi er trygge på å snakke om, sier hun og legger til at hun tror det kan komme noen artige reaksjoner fra venner og kjente.

- Men det blir bare gøy.

Hold deg oppdatert! Følg trd.by på Facebook