I den største og mest kjente partygata på Rhodos har det nylig åpnet en ny bar. Utestedet, som kaller seg Vinmonopolet bar, har ikke bare tatt det velkjente navnet som de fleste nordmenn kjenner til. De har også valgt å lage en logo som er unektelig lik det ekte Vinmonopolets logo og merkevare. Det falt ikke i god jord hjemme i Norge.

Lik trd.by på Facebook

- Vi synes det er uheldig at Vinmonopolets navn og logo brukes på denne måten, der den ser ut til å rette seg særlig mot norske turister og knyttet til alkoholsalg, forteller informasjonskonsulent i Vinmonopolet, Ida Brenden Engholt.

Vil få endret navnet

Hun forteller at Vinmonopolet ble gjort oppmerksom på baren i Hellas for noen uker siden gjennom deres Facebooksider, og at de nå har satt jurister på saken.

- Våre jurister jobber med hva som kan gjøre med dette. Det er imidlertid vanskelig i og med at dette er på Rhodos, og utenfor norsk jurisdiksjon hvor vi har varemerkerett. Det vi ønsker er at de skal slutte å bruke vår logo og navn, eller legge ned. Vi må beskytte vår merkevare, sier Engholt.

Baren ligger midt mellom andre velkjente barer, og i gata som hyppig blir besøkt av tusenvis av nordmenn på ferie.

Vinmonopolet bar er et nytt tilskudd til partygata, og har blant annet eksotisk stripping og damenes aften, ifølge deres egne Facebook-side. Foto: Mats Krokstrand

Ifølge deres egen Facebook-side arrangerer de ofte beach partys og de har også flere nordmenn og svensker ansatt i baren. I tillegg kommer det fram at de har et samarbeid med reiseoperatøren The Beach Party, som selger partyferier til Rhodos til både norske og svenske ungdommer.

- Drøyt og ille

Utestedet åpnet denne sommersesongen, men allerede i januar reklamerte de for baren på Facebook, på denne måten:

«Endelig! Sommeren 2015 åpner vi i bargaten på Rhodos. Vi skal ikke stikke oss ut i mengden, men være en like crazy plass som alle andre barer i gata. Vi tilbyr gode drinker og temafester som eksotisk stripping, damenes aften og champagnefest», står det på Facebook-sidene.

Alle postene på barens side er skrevet på svensk, og de har også en svensk nettside.

- Hva synes dere om at baren også arrangerer fester med blant annet eksotisk stripping og bruker deres merkevare?

- Det er overhodet ikke bra. Vi synes det er drøyt og ille, og skal gjøre vårt for å få en slutt på det, sier Engholt.

Trd.by har gjentatte ganger prøvd å komme i kontakt med Vinmonopolet bar på Rhodos. Det er ingen informasjon om hvem som eier baren på deres nettsider. På Facebook er det oppført et gresk telefonnummer under kontaktinformasjon, men etter gjentatte forsøk på å ringe er det ingen som svarer på våre henvendelser.