Det svenske bandet, der frontmannen kaller seg Papa Emeritus III, er klare for en stor USA-turné utover høsten før de etter hvert snur mot Europa og blant annet er klare for Norge i november.

Lik trd.by på Facebook

Måtte avlyse

Men i Philadelphia 26. september ble det en stevnekollisjon:Samme helg skal nemlig pave Frans besøke byen – og det hadde så store konsekvenser at Ghost-konserten måtte avlyses, melder Loudwire.

Opprinnelig hadde bandet store planer om å bruke pavekollisjonen for alt det var verdt. Konsertarrangør Sean Agnew la til og med Ghost-konserten til et lokale nær et av pavens planlagte besøk.

Til Loudwire uttaler Agnew at «bandet ønsket å være virkelig kreative», og så for seg å kjøre egen bilkortesje med Papa Emeritus III.

– Vi hadde disse flotte ideene om å lage et alternativ til paven. Men mer og mer informasjon begynte å komme om hvor avstengt alt ville bli, så vi måtte trappe ned.

Fikk ikke plass

Spikeren i avlysningskisten kom da konsertlokalet havnet innenfor sikkerhetsområdet der politiet begrenset reisevirksomhet så vel som parkering.

Ifølge Loudwire ville ikke bare publikum få problemer med å komme seg til konserten: Også Ghosts store scenerigg og rekvisitter ville bli vanskelige å få på plass.

I stedet vil Ghost spille den 29. september – når paven har forlatt byen. Det laget de en egen video om, kalt "The Battle For Philadelphia».

Les flere underholdningssaker her!