Det danske bandet Mew har holdt sammen i 20 år og består av barndomsvennene Jonas Bjerre, Silas Utke Graae Jørgensen og Johan Wahlert. Bandet er aktuelle med albumet «+-», og skal turnere Asia, USA, Canada og Europa.

24. oktober står Mew på scenen i Storsalen på Samfundet.

- Skandinavias beste band

- ​Vi er utrolig stolte av å kunne slippe et av Skandinavias aller største og beste band! De headlinet Roskilde i sommer, og nå kommer de for å fylle Storsalen til randen under Uka, sier konsertsjef Ole Kristian Knudsen i Uka i en pressemelding.

Det blir ikke første gang bandet spiller i Trondheim. Mew fikk sitt store gjennombrudd med albumet «Frengers» i 2003, og det var på denne tida bandet spilte i Trondheim for første gang, en dobbeltkonsert med The Lionheart Brothers på Blæst. Forrige gang musikerne besøkte Trondheim var i 2012, den gang som headliner på Pstereofestivalen.

Endringer i bandet

Mew har fått en store fanskaren i Norge. Musikken deres blir karakterisert som alternativ rock, eller indie med en smak av progrock.

I juli i år kom nyheten om at en av bandets frontfigurer, gitarist Bo Madsen, forlater bandet. Madsen er erstattet med gitarist Mads Wegner. Bassist Johan Wohlert tok også en pause fra gruppe fra 2006, men kom tilbake i 2014.