Ikke bare er trd.by-redaksjonen blitt #sydenpatruljen for noen dager: Trøndere flest rømmer også landet på grunn av det dårlige været, skal man tro reisebyrået Ticket i Søndre gate.

Lik trd.by på Facebook!

Dette vil vi ha

Når unge trøndere skal velge årets destinasjon, er det noen ting som bare må være med for at det skal bli den perfekte ferie.

- Så lenge det er sol, mye fine bademuligheter, en god bargate i nærheten og air condition på rommet, er de fleste fornøyd. Men mange har krav om både god beliggenhet og komfort, og spesielt jentene er opptatt av det, sier Toven.

Hos Ticket har de merket seg ut noen klare reisemål-favoritter som går igjen når unge trøndere booker sydenturen.

- Destinasjoner som gir muligheter om du er ute etter sol og bading og et yrende natteliv er populære, sier Toven.

Gode å planlegge

Også reiseoperatøren Ving merker at trønderne har klare preferanser.

- Vi merker at mange unge også drar til Kreta og Bulgaria fra Værnes. I alt har vi hatt en økning for sydenturer fra Værnes, og det er nok været som påvirker det, forteller Christian Fr. Grønli, administrerende direktør i Ving.

Hos Ticket har salget av sydenturer også gått bra hittil i sommer, men Toven mener at unge trøndere sjelden hopper på en tur i siste sekund.

- Unge som drar på sydentur har ofte booket turen ganske lenge i forveien, så det er faktisk den aldersgruppen som er flinkest å planlegge sine ferieturer, mener Toven.

Denne saken ble først publisert i juni 2015, men vi deler den på nytt.