I sesongens første episode, som sendes på mandag, skal blant annet deltakerne rappellere 70 meter ned i en gammel gruve. Grinde forteller at hun ikke er spesielt glad i høyder.

- Jeg har kjent veldig på det med høydeskrekk gjennom livet. Under 71 grader nord var fikk jeg virkelig utfordret høydeskrekken flere ganger. Det var både skummelt og spennende, sier 23-åringen.

Lik trd.by på Facebook

Tilfeldig påmelding

Grinde trodde sjansene var små for å komme gjennom nåløyet da hun sendte inn en nettbasert søknad til TV-programmet. Først da hun ble kalt inn til intervju, begynte alvoret å synke inn.

- Da tenkte jeg at det var mulig, og jeg begynte å se på mulighetene for å ta en pause fra jobb og studiene, sier Grinde.

I tillegg til studiene ved NTNU, jobber Grinde blant annet som treningsinstruktør, treningsveileder og turleder. Friluftsliv og toppturer har alltid vært en del av hverdagen til den aktive jenta fra Trondheim.

Tett samarbeid

Programleder Tom Stiansen sier i en pressemelding at de så etter sterke personligheter da de valgte ut årets deltakere. Det synes Grinde var utelukkende positivt.

- De andre deltakerne som har vært med er helt herlige folk, med veldig positivt sterke personligheter, sier hun.

Selv rager Trondheims-jenta kun 158 centimeter over bakken, og var litt bekymret for å sinke de andre.

- Jeg var litt redd for å sinke gruppen, men ble veldig overrasket over hvor mye vi motiverte hverandre og løftet hverandre opp. Da merker man hvor mye mer man klarer, sier Grinde.

Når Adresseavisen ringer er hun på vei til premierefest i Oslo. Grinde forteller at hun gleder seg til å se de andre, som hun har hatt mye kontakt med etter at innspillingen ble ferdig.

«Blir rart»

Deltakerne får kun lov til å fortelle et fåtall om opplevelsen før sendestart. For Grinde var det ikke så vanskelig å holde på hemmeligheten etter at hun kom hjem.

- Jeg har opplevd noe utrolig stort, som det ikke går an å forstå om man ikke har vært med selv, sier Grinde.

Den første episoden har hun tenkt å se i ro og mak.

- Jeg tror det blir veldig rart og litt ubehagelig å se seg selv på TV. Heldigvis skal jeg jobbe, så den første episoden tenker jeg å ta opp og se alene, sier Grinde.