30. september kommer «Idol-jegerne» til Trondheim for å finne noen av Norges skjulte sangtalenter.

Lik trd.by på Facebook

Ønsker tips

De ordinære prøverundene er ikke før senere i høst, men allerede i september kommer talentspeidere til byen for å sondere musikkmiljøet.

- Vi sender ut talentspeidere for å kartlegge de ulike miljøene i Norge. Vi er i påmeldingsfasen nå, men sender ut folk for å finne talenter som kanskje ikke ellers hadde tenkt å melde seg på Idol, forteller pressekontakt for Idol, Håvard Solem.

Han forteller at de ønsker tips fra publikum når de skal ut å speide.

- Vi trenger både konkrete personer og miljøer vi bør oppsøke i Trondheim, og de som er interessert kan ta kontakt med oss på e-post. Vi begynner stort, også snevrer vi oss ned. Vi må jo lete i hver krok av landet, forteller Solem.

Ny programleder

Han har stor tro på at de finner mange talenter i trønderhovedstaden fra 16 år og oppover.

- Erfaringsmessig er det mye talenter i Trondheim, så det ser vi fram til. Jeg er helt sikker på at det er mange gode kandidater der ute.

Markus Bailey er ny programleder for Idol-sesongen som starter på TV 2 på nyåret. Han gleder seg til å ta fatt på jobben, og til å bli kjent med massevis av nye mennesker.

Markus Bailey er ny programleder for denne Idol-sesongen. Foto: TV2

- Idol 2016 blir et eventyr, både for deltakerne, dommerne, meg og alle andre i produksjonen. Dette eventyret skal vi skape sammen, og det skal inneholde uante mengder lek og moro som vi skal la tv-seerne få ta del i. Nå håper jeg at de som har lyst til å være med på moroa skriver en søknad, skriver TV2 i en pressemelding.