19. januar er det premiere på «Blodsbrødre», en krimthriller fra gjengmiljø i Oslo, på TV 2 Play. Serieskaper og regissør er Ole Endresen.

«Blodsbrødre» beskrives i pressemeldingen som «Snabba Cash» møter «City of God», med en touch av «The Wire» - med ingredienser som vennskap, røtter, identitet og lojalitet i front.

«Vi følger politimannen Moaz, som etter noen år i tjenesten overføres fra Oslo vest til drabantbyen øst i Oslo, hvor han selv har vokst opp. Der skal han delta i bekjempelsen av den kriminelle gjengen Enemiez», heter det videre.

I rollen som Moaz finner vi Emir Zamwa, mens Rami spilles av Mohammed Youssef. På rollelisten er også Ishak Kaya, Janne Heltberg, Ingvild Lakou, Shaniaz Hama Ali, Karin Klouman, Per Kjerstad, M. Lamin Saho, Nokokure Celine Dahl, Heidi Toini, Carina Thyvold og Lars Reiersen.

Serieskaper og regissør Ole Endresen har hatt regi på serier som «Young Wallander» (Netflix, 2020), «Bulletproof» (Sky, 2018) og «Lilyhammer» (Netflix, 2012). Om den nye serien, sier han:

– Jeg ville lage en serie som styrte bort fra klisjé-oppfatningene om disse miljøene, med fokus på at livet sjelden er svart-hvitt noe sted. I «Blodsbrødre» er de kriminelle mer enn bare kriminelle, og politiskiltet ikke nødvendigvis skillelinjen for høy etisk standard. I jakten på troverdighet i skildringene har jeg valgt å satse hardt på upolert råstoff foran kamera. Castingen er alltid en nøkkel, og den lener seg definitivt mer på levd liv enn på teaterskole denne gangen.

«Blodsbrødre» er produsert av Monday Scripted. Produsent er Cecilie Tidemann, co-produsent er Sajid Malik, og eksekutiv produsent er Lasse Hallberg.