trd.by skrev nylig om åpning av «treningsbransjens svar på Rema 1000»; Fresh Fitness-kjeden sitt nye senter på Tiller. Nå er det nesten utallige ulike treningsstudioer i Trondheim, gjennom en rekke forskjellige kjeder, som kriger om folks treningsiver og pengebok.

- Det er mange aktører i treningsbransjen her i byen og det dukker hele tiden opp nye. Men vi har et større og bredere tilbud når det gjelder både fasiliteter og tjenester, mener Atle Hokseggen, daglig leder for 3T Ilsvika.

Følg trd.by på Facebook

75 millioner kroner

I antall senter og omsetning er 3T den største aktøren i Trondheim. Og 1.september lanserer 3T det som fort kan bli kjedens mest populære senter. For i det klassiske bygget som tidligere huset den gamle dampsentralen i Ila kommer det et giga-senter med 3T-logo. Dampsentralen produserte etterlengtet strøm til byens innbyggere fra 1915, men nå blir det annen kraft i bygget.

- Det er et veldig stort lokale. Senteret rommer 1800 kvadratmeter og inneholder tre nyoppussede etasjer med varierte apparater og utstyr, sier Hokseggen.

- Hva er prislappen på «kraft-stasjonen»?

- Med all oppussingen og utstyret ender vi opp på rundt 75 millioner kroner, sier Hokseggen.

Den ærverdige dampsentralen i Ila er blitt treningssenter. Foto: Atle Bersvendsen

12 meter takhøyde

trd.by har fått en sniktitt inn bak de 100 år gamle murveggene, og det kan synes som om senteret, som har tatt en del tid å få ferdig, har et særpreg som få andre i byen er i nærheten av. Det mest slående foruten selve bygningen, er de hvite veggene på innsiden, de enorme vinduene, de 12 meterne opp til taket og ikke minst detaljer som kraner og skilt fra den historiske tida med strømproduksjon.

- Fasaden er verneverdig, men vi har totalrenovert hele bygget innvendig. Kranene inni bygget er faktisk fortsatt funksjonelle, og kan brukes hvis vi har behov for det , sier Hokseggen.

Åpningen av treningssenteret har blitt utsatt i flere måneder. Det er dette arbeidet som har tatt tid.

- Det er et gammelt murbygg og det har tatt litt lenger tid enn forventet å få alt på stell, forklarer Hokseggen.

340 kvadrat med frivekter

Det er også en stor åpning i gulvet, som gjør at de som trener i kjelleretasjen kan se opp og ut. De som er på hovedetasjen kan samtidig kikke på det som foregår nedenfor.

- Det er kjelleren som er meste spesielt med Ilsvika. Det er 340 kvadratmeter med frivektsareal. Gulvet i hele etasjen er av gummi, slik at man kan utføre alt av løfting og styrkeøvelser. I tillegg har vi også slynger, turn-ringer, boksesekker, kettlebells og en 12 meter bred hang-up rigg her nede, sier Hokseggen.

Foto: atle bersvendsen