Lørdag 29. august er det duket for kampsports-maraton når Norway Fight Night arrangeres på Scandic Lerkendal i Trondheim.

- Trønderne skal få se at det finnes andre idretter enn fotball, håndball og langrenn, sier Ole-Arne Næsgård salgs- og markedssjef i Norway Fight Night.

Lik trd.by på Facebook

Fire trøndere i ringen

Det er fire trøndere som skal i ringen denne lørdagen. Anders Eggan og Simen Nysæter, som representerer bokseklubben Trym. Begge stakk av med gull under Nordisk mesterskap i mars.

Talentene Vegard Tregren og Martin Larsen gjorde det skarpt under junior-EM i Kroatia i fjor. Larsen kapret bronse, og Tregren tok med seg sølv. Nå skal de slå i fra seg i seniorklassen på Fight Night.

Bokser uten hjelm

De fire trønderne skal slå seg sammen med flere av landets beste boksere. Sammen skal de møte et sammensatt internasjonalt lag, med blant annet boksere fra Sverige, Finland og England.

Dette er første gang at kampsportsarrangementet blir arrangert i Trondheim etter at påbudet om hjelm forsvant.

- Kampene blir av høy klasse og det blir en helt ny dimensjon når hjelmene er borte. Vi gleder oss til å vise frem boksingen fra sin beste side, sier Næsgård.

Kjendiskamp

Men før alvoret starter på kvelden blir det en litt mykere kampsportsdag på Lerkendal.

- Vi starter med en familiedag, der det blir konkurranser og aktiviteter for de minste. I tillegg kommer det 15 forskjellige kampsportsklubber som skal få vise frem det vi har av kampsport i Trondheim, sier Næsgård.

15 kampsportsklubber skal vise frem hva de kan på Lerkendal. Bildet er fra fjorårets arrangement. Foto: Phuong Costello

Det blir også musikalske avbrekk fra boksingen i løpet av dagen.

- Aleksander Denstad With skal opptre i ringen og vi er i kontakt med flere artister som kanskje blir klar til Fight Night, sier Næsgård.

Det kommer også flere kjente fjes i ringen. Men ikke for å synge.

- Kristopher Schau er klar for å bokse, men vi har foreløpig ikke en motstander klar. Vi har ringt rundt og kontaktet flere kjendiser, så vi har stor tro på at vi skal klare å få på plass en kjendis-match, sier Næsgård.