- Han her er så macho at han tåler å ha på seg rosa, sier Frank Knutsen og stryker litt på ni måneder gamle Pyton Basusjernet med rosa sele på. Macho-kaninen prøver å komme seg bak kaninjenta Krokus Nøttetryne. Pyton er ikke kastrert, skjønner dere.

- Han er nok litt seksuelt frustrert, så jeg må få han kastrert før det plutselig blir flere kaniner, sier Knutsen. Hjemme holdes derfor de to kaninene adskilt. Pyton går løs i leiligheten i Trondheim mens Krokus på tre måneder bor i et slott som matfar har bygget til henne.

- Det er overraskende hvor knyttet man kan bli til kaniner. De er barna mine. Jeg snakker med dem, forteller dem hvor fine de er. Så lenge jeg bruker kosestemme, så liker de alt jeg sier, sier han.

Følg trd.by på Facebook

Franks friere

Knutsen og kaninene har blitt svært populære på Instagram med kontoen Beardandbunny som ble aktiv for en måneds tid siden.

Det er Sunniva Elise Heim, hobbyfotograf og Knutsens kjæreste, som har tatt alle bildene som legges ut. Og kaninhold var i utgangspunktet hennes idé.

- Jeg tenkte at Frank kom til å se skikkelig barsk ut med en kanin i armene, sier hun.

Og en impulsiv desemberdag i fjor realiserte Frank «drømmen». Kanin nummer to kom i hus i vår, og med henne ble sommerprosjektet på Instagram født.

- En stor skjeggete fyr og søte, små kaniner måtte bare slå an. I tillegg var det veldig fint for kaninene å komme seg ut litt, sier Heim.

Og det slo an. Nå har Beardandbunny i underkant av 3000 følgere. Antallet øker hver dag, og både kaninentusiaster, skjeggfanatikere og gifteklare kvinner har lagt sin elsk på Frank Knutsen og kaninene.

- Jeg administrerer kontoen og leser alle kommentarene. Blant annet var det ei som skrev at nå kunne hun dø lykkelig, fordi hun visste at denne mannen fantes. Det har kommet noen frierier også, da flørter jeg bare tilbake på vegne av Frank, sier Heim og ler. Fansen må jo smøres litt for at de skal komme tilbake.

Hipster-Trondheim

Foreløpig er fanskaren i Trondheim ifølge Knutsen snever, og de får mest respons fra USA, Asia og Tyskland.

- Jeg hadde en konkurranse gående med Khal Drogo fra Game of Thrones om hvem som fikk mest likes på et bilde. Han slo meg med 1000 likes. Det er ikke verst, altså. Jeg har bedre skjegg enn ham, men han er kanskje litt mer «famous», ler Knutsen.

Alle bildene som legges ut på Instagram er tatt i Trondheim, og paret håper også at de viser fram byen på en god (hipster)måte til sine utenlandske følgere.

- Jeg har aldri sett på meg selv som hipster, men jeg tror faktisk ikke det blir mer hipster enn kombinasjonen langt skjegg og kaniner, sier Knutsen.

Nå håper paret, og sikkert også kaninene, at de kan utvide konseptet til å inkludere både Snapchat og Facebook. De vil se til hvilke høyder de kan ta prosjektet.

Og når det blir for kaldt å ha kaninene ute, må de finne andre scenarioer. Knutsen utelukker verken kaninutstilling eller kaninkonkurranser.

- Pyton kan glatt hoppe opp 70 centimeter. Det er skikkelig trøkk i bakbeina hans, så det hadde kanskje vært noe, sier han.

Lasse (30) ble vekket av at Daily Mail ringte på døra hans: - De hadde flydd fra London for å snakke med meg!

Hunden Luna the Berner har over 40 000 følgere på Instagram