- Jeg startet å ta bilder, og så ballet det på seg, forteller Almaas.

Hundeeieren lagde en hjemmeside, og trengte gode bilder. Hun startet å ta bilder av hundene, og oppdaget etter hvert Instagram. Her laget hun kontoen @engelsksetter_com. Det er også lettvint med tanke på at bildene hun legger ut går automatisk inn på hjemmesiden hennes.

- Det er ikke alle som har Instagram, men det er mange som liker å følge med på hundebildene, sier Instagrammeren.

Luna the Berner har flere følgere enn matmor på Instagram.

- Inspirasjon fra andre hundekontoer

Gjennom Instagram fant hun flere hundekontoer som ga henne inspirasjon. Her er det mange som tar bilder av ulike hunder, og får de til å gjøre mye rart, forteller Almaas.

- I Norge er det enda ikke så vanlig å legge ut bilder av hunder, forklarer hun.

Almaas har ikke hatt Instagram i over ett år, men har allerede fått nesten 10 000 følgere. Hun har likevel en formening om hvorfor det har gått så fort fram:

- Jeg legger ut bilder jevnlig. Bildene må ha kvalitet, noe jeg synes jeg har begynt og fått etter hvert. I tillegg må du ta en del bilder, være aktiv og kommentere til andre og svare på kommentarene du får, mener hun.

Ingrid (24) er den eneste i Trondheim med denne hobbyen.

- Hunden Espresso er best fotomodell

Marte og hunden Espresso. Marte beskriver Espresso som den beste fotomodellen av hundene.

Almaas forteller at hun må finne på en del for å få gode bilder av hundene. Dette er hunder som er avlet opp for å være aktive, og det er ikke alltid de er like villig til å posere.

- Det kommer ikke av seg selv, vi har jobbet mye med hundene. Men den ene hunden, Espresso, er den beste fotomodellen. Han kan jeg bare peke en plass og så går han og stiller seg der, forklarer hobbyfotografen.

Skader du noen dyr med shoppingen din? Nå kan du sjekke!

Hundene er av rasen Engelsk Setter. De er jakthunder, og eieren er opptatt av å vise de i sin rette setting: på jakt. Dette er ikke alle så fan av, ifølge henne.

- Jeg legger ikke bare ut fine rosebilder. Jeg legger også ut jaktbilder, men dette er ikke alle like positive til. Jeg mister kanskje noen følgere av å legge ut bilder av dette, men det er greit. Det er viktig å vise hva vi bruker hundene til, forteller Almaas.

Denne valpeapebabyen skremmer internett.

Kun en hobby

Selv om det kan se ut som Almaas bruker mye tid på bildene, går det som regel en knapp time om dagen til både redigering og å legge ut bilder. Selv om hun legger ut bilder hver dag, har hun som regel tatt bildene fra før.

- For det meste går det mye tid i helgene, det er da jeg tar bildene. Det er jo litt juks. Hvis jeg er på en fotoshoot kan jeg godt ta flere hundre bilder, og velge ut cirka ti jeg synes er gode, forteller hun.

For Almaas er dette kun en hobby, og ettermiddagssyssel hun synes er morsomt. Hun beskriver Instagram som et fint miljø, og en plass hun møter mange folk fra ulike deler av verden.

- Jeg er nok ikke en sånn typisk «rosablogger», ler hun.

Denne katta ligner på en varulv, men oppfører seg som en hund.