Væresholmen (saltvann)

Væreholmen ligger på Ranheim og er en av Trondheims beste badeplasser ved sjøen. Badeplassen er flott og idyllisk med lune sitteplasser, toalett og kaldtvannsdusj for å vaske av seg saltvann. Området har ei steinstrand som er langgrunn og godt egnet for barn. Det er også muligheter for å fiske fra holmen.

Brænnebukta (saltvann)

Brænnebukta er en fin liten badeplass hvor det er lunt og solrikt tidlig på dagen. Bukta har rullesteinstrand og er kjent for sitt gode og rene vann. Området har et vakkert landskap, men er vanskelig tilgjengelig og anbefales derfor ikke for funksjonshemmede. Badeplassen har parkering, og kan nås med buss eller til fots. Kaldtvannsdusj for å dusje av saltvann, og grillplass samt noen benker.

Korsvika (saltvann)

Korsvika ligger pent plassert ved Strindfjorden og er perfekt stoppested på Ladestien. Området består i hovedsak av sandstrand og svaberg, og har både benker, bord og bålplass. Er du klatrelysten er det muligheter for klatring i Kjerringberget, og da har du en upåklagelig utsikt også. Vannet er fint uten så mye tang, men temperaturen er kanskje ikke all verden.

Djupvika (saltvann)

Denne herlige skjulte perlen ligger ved Strindfjorden, mellom Korsvika og Ringvebukta. Her kan du enten slappe av på gresseplenen eller ligge på svabergene. Sjøen er kanskje ikke av den varmeste, men omgivelsene med volleyballnett og fin utsikt bøter på.

Sjøbadet på Brattøra (saltvann)

På Brattøra har du mulighet til å stupe uti Trondheimsfjorden fra Sjøbadet. Her får du også tilgang til garderober og egne avdelinger for damer og herrer. I sommermånedene er det også kiosk her. Men med slike fasiliteter koster det også penger for å komme inn, likevel en billig penge.

Ringvebukta (saltvann)

Bukta ligger fint til ved Strindfjorden med svaberg, sandstrand og store bakenforliggende gressletter. Kommunen har bygget offentlige toaletter der uthuset til serveringsstedet Strandheim, bedre kjent som Sponhuset, sto. Det finnes også bålplasser, bord og benker i bukta, men ikke dusj eller tilgang til drikkevann.

Theisendammen (ferskvann)

Theisendammen ligger i Bymarka, nederst i Ilavassdraget. Dammen er populær både som badeplass og fiskevann. Theisendammen har to små sandstrender og brygge med stupebrett og god plass i området rundt. Her blir forøvrig vannet ganske varmt også, ryktes det. Eller, det kommer vel an på hva man definerer som "varmt".

Lianvatnet (ferskvann)

Badevann omringet av fine og store gressletter for opphold og soling. Ved vannet finnes det en badebrygge og fiskemuligheter. Her finnes det også sandvolleyballbane for den som ønsker litt aktivitet, og egen bålplass. Badeplassen har toaletter i nærheten.

Munkholmen (saltvann)

Denne kjenner du nok til allerede, men den måtte på lista. For å komme deg til Munkholmen må du ta båt, og båten går fra Ravnkloa nederst i Munkegata. På den lille øya i Trondheimsfjorden finner du både badeplasser, kafe og flotte friområder med gressplen. Her er det langgrunt enkelte steder langs stranda, og med byen i bakgrunnen har du i alle fall fine fotomuligheter.

Dette er sommerens mest populære hårtrender

Disse digge iskaffe-oppskriftene kan du kjøle deg ned med i sommer