Hvilke plagg er både kreative og komfortable å ha på seg iunder årets store festivalsesesong?

Rumpetaske og hodepynt

– Til festival ville jeg kjørt det bohemsk med en heklet kjole i jordfarge, skinnjakke, hodepynt og chunky sandaler, anbefaler Cechell Oftedal, daglig leder ved Bik Bok Sørlandssenteret.

Cechell sin kreative garderobe er preget av street-style, glam og vintage. Foto: Privat

Cechell Oftedal er mest kjent for sin brennende lidenskap for gatebarn i Manila. Hun er daglig leder ved Bik Bok Sørlandssenteret og har over 10.000 følgere på Instagram, hvor hun deler sin fargerike, streetstyle-inspirerte stil.

Hodepynt gjør festival-antrekket komplett. Foto: Privat

– Jeg er en fargeklatt om sommeren! Selv kommer jeg til å gå mye med blomstrete prints-kjoler. Og matchende sett i forskjellige mønster og farger, sammen med en klassisk oversized denim-jakke i vintage.

Hun mener også at et av årets «elsk-hat»-comeback fra 90-tallet, rumpetasken, er et kult tilbehør denne sesongen – spesielt under festivaler, der man kan slippe seg mer løs i klesstilen.

Rumpetasken er et «must» denne festivalsommeren og kan styles på mange kule måter, ifølge moteløven.Foto: Privat

– Rumpetaske er must! Den kan brukes til sykt mye. For eksempel vintage band-tskjorter, denim shorts og en skinnjakke. Eller en søt kjole og sneakers. Oversized skjorte og sandaler. Vær kreativ, anbefaler hun.

– Statement-øredobber i knallfarge

Ifølge den lokale bloggeren Karoline Steinnes, er det vans og band T-skjorter som gjelder på festivaler i år.

Karoline Steinnes fra Tømmerstø blogger også for den lokale motebutikken Paula i Kristiansand. Hun elsker å eksperimentere med trendplagg og vintage. Foto: Privat

– Jeg vil enten hatt på meg en hvit kjole med et kult belte, lave boots, skinnjakke og solbriller, eller vintage Levi's shorts, band T-shirt, vintage hatten min fra Paris, Vans og en armyjakke, forteller hun til KRSby.

Steinnes har en forkjærlighet for merkene Levi’s og Ray Ban, noe som gjenspeiles i hennes festival-antrekk. Foto: Privat

Solbriller er obligatorisk når man skal være ute i flere timer og danse. Ellers bør tilbehøret være minimalistisk, men fargerikt, mener sørlandsbloggeren.

– Less is more, jeg anbefaler å investere i et par kule solbriller, en klassisk klokke og et par statement-øredobber, gjerne i en knallfarge.

– Selv har jeg allerede kjøpt meg tre nye par solbriller fra Ray Ban, favorittmerket mitt. Solbriller er kanskje enkelt tilbehør, men det kan absolutt sette prikken over i-en, fortsetter hun.

Gult er kult på festival

Jeanett Olsen er modell og blogger fra Kristiansand, som tidligere jobbet på Høyer Sørlandssenteret. Stilen hennes er preget av det minimalistiske, men hun har stor tro på at sterke farger vil prege sommerstilen under festivalene.

Jeanett har en feminin, men casual garderobe. Hun anbefaler å ta i bruk plagg med preg av fargene rødt og oransje denne festivalsommeren, slik som t-skjorten hun er avbildet med.Foto: Privat

– Jeg liker lett styling, men det skal sies at jeg har fått øynene opp for både gul, grønn, oransje og rød!

– Jeg må gå med shorts, jeg må jeg ha noe jeg kan danse i. En basic med belte, T-skjorte og et par fargede solbriller, fortsetter hun.

– Og hvilke plagg bør man droppe å kle seg i på festival denne sesongen?

– Jeg synes det er vanskelig å plukke bort noe denne sesongen faktisk. Jeg liker å kunne mikse litt, og ikke minst det å være åpen for å prøve noe nytt!

Lisa (16): - En typisk trønder har på seg dongeribukse, t-skjorte og cardigan