Det er ikke alltid man er like heldig med verken farge-, størrelse- eller typevalg av undertøy. Hos de fleste butikker vil du ikke ha noen som helst bytterett på undertøy du har tatt med hjem.

Men hos Cubus, der kan du både bytte og returnere. Det samme gjelder kosmetikk og alle andre varer. Denne regelen ble innført for kun noen måneder siden.

Følg trd.by på Fadebook

Undertøy forbindes med intimhygiene, og det er ikke rart at mange rynker på nesa av at man kan levere det tilbake, etter å ha prøvd det hjemme.

Gjelder alt

Ifølge informasjonssjef for Cubus Norge, Julie Eckhardt, skal returnerte varer doneres til Fretex. Hun legger til at de har en egen avtale med dem, og at dette gjelder alt av tekstiler som kommer i retur.

– Da sorterer Fretex til gjenbruk og annen nytte, sier Julie.

– Hvordan sørger dere for at dette blir fulgt opp?

– Alle tekstiler går til Fretex, med mindre annen beskjed blir gitt.

Dersom du leverer tilbake undertøyet, blir det kastet eller levert til Fretex. Foto: Shutterstock

– Kunden har 100 dagers åpent kjøp. Etter 100 dager kan jo varen ha blitt litt slitt, er dette noe dere tar hensyn til dersom den kommer i retur?

– 100 dagers åpent kjøp gjelder ubrukte varer.

– Hva gjør dere med sminken?

– Sminke med brutt forsegling kastes av hygieniske årsaker.

Alejandro (21) har brukt to mill. på å lage eget klesmerke

Sminke kastes

Det vil altså si at varer som er kjøpt, men ikke brukt, kan byttes mot penger tilbake innen 100 dager, mens brukte varer kan returneres i bytte mot nye varer.

– Hvorfor har dere innført dette?

– Vi gjør det for kunden, sier Eckhart.

Den nye bytte- og returregelen til Cubus gjelder også sminke. Foto: Shutterstock

Den nye bytteregelen gjelder også for sminken de selger. Kjøper kunden feil farge eller feil maskara, kan den fortsatt byttes selg om den er prøvd på hjemme. Denne sminken går rett i søpla. De mener det vil føre til mindre sinte kunder, og viser god service. Likevel vil de si ifra til kunden om at de bør forsikre seg at det de kjøper er riktig.

Fretex bekfrefter at de har en avtale med Cubus om å ta imot returnerte tekstiler. Sminke blir kastet i søpla.

Slik gjennomfører du shoppestopp