Vi har samlet noen apper som teknologientusiaster og app-utviklere i byen anbefaler. Medarbeidere på Work Work, teknologisjef Stig Bakken i Zedge og Gry Møller Fyrileiv som jobber med digitalisering prosessforbedring, gir deg sine råd om hvilke apper du trenger i Trondheim.

I tillegg har vi i Trd.by slengt med noen som vi bruker veldig mye selv!

Atb mobilbillett

Atb er Trondheims busselskap, og med Atb Mobilett får du kjøpt billigere bussbilletter, registrert bruker og dermed spart penger, anbefaler Marius Thorvaldsen ved Work Work. Her kan det kjøpes månedskort og enkeltbillett. Det er også studentrabatt i appen om du har studentbevis.

Atb reise

Denne er grei å ha om du skal komme deg rundt i byen, mener Gry Møller Fyrileiv, teknologientusiast og konsulent i Pwc. Hun råder til å bruke den i kombinasjon med Google maps om du er helt fersk i byen, og ikke vet hvor bussen går fra.

- Google Maps gir råd om hvilken buss du kan ta, hvor den kjører og hvor lang tid det tar. Sånn sett gir Maps deg informasjon fra a til å. Men når du blir bedre kjent er det kjekt å bruke reise-appen til Atb, da den gir deg nøyaktig tidspunkt for når bussen går.

Trondheim Bysykkel

Denne bør man laste ned om man benytter seg av bysyklene i Trondheim. Det er gjennom appen du får til å låse opp og låse igjen syklene. Du får også se hvor mange sykler som er tilgjengelige der du ønsker å hente en sykkel, og du får oversikt med kart.

Du får også statistikk over alle turene du har syklet, hvilke strekninger og varighet!

Mattilbud

En oversikt over hvor du finner de billigste matvarene, og matvarer på salg ved ulike dagligvareforretninger i byen. Spar studielånet, ikke kaloriene, mener de ansatte på Work Work. Som student handler det om å spare penger, noe du kan gjøre med denne appen.

Wolt, Foodora (og Nibbler)

Det er tre ulike hjemleveringstjenester i Trondheim, Wolt, Foodora og Nibbler. Sistnevnte har ingen app, og du kan derfor kun bestille gjennom nettsiden deres. Men både Wolt og Foodora lar deg bestille mat gjennom apper med samme navn. Oppdag alle Trondheims restauranter!

Hometrotter

Vil du oppleve verdens kulturer - rett her i Trondheim? Appen Hometrotter lar deg opprette en bruker basert på din nasjonalitet, og du kan oppdage andres arrangement fra andre kulturer enn din egen. Slik kan du bli kjent med nye mennesker og nye kulturer.

Ut.no turguide

Du må prøve å bli kjent i byen i: Den Norske Turistforenings app Ut på tur viser de høyeste toppene i hver kommune i Sør-Trøndelag. Det er oversikt over hvordan man skal komme seg dit, kart og sjekk inn. De som er turglade og vil oppleve naturen i Trondheim bør laste den ned, mener Fyrileiv.

Trd.by

Redaksjonen vil selvfølgelig anbefale vår egen app, hvor du kan lese våre siste nyheter. Her får du daglige oppdateringer på hva som skjer i Trondheim.

Trondheimsguiden

En app som viser deg severdigheter i bartebyen, i form av uteliv, fritidsaktiviteter og restauranter. Du finner både arrangementer og turistatraksjoner, med kart og andre brukeres beskrivelser.

Mazemap

Finn frem på campus, råder Work Work-gjengen. For deg som er NTNU-student er denne kjempe fin å ha fordi du får tilgang til interaktive kart over NTNU. Veldig nyttig hvis du har gått deg bort og ikke finner fram til rommet du har booket eller ikke vet hvor forelesningssalen ligger.

Studentbevis

I Trondheim fins en studentbevis-app. Hvis du først skal reise med mobilletten til Atb må du vise gyldig studentbevis, og dette kan man laste ned på app.

- Den er veldig smart! Da har du alltid med deg studentbeviset når du trenger studentrabatt på enten kafe eller transport, sier Fyrileiv.

Smartpark

Hvis man kjører bil kan det være greit å ha en app hvor du kan betale parkering, mener Bakken i selskapet Zedge.

Denne artikkelen er tidligere publisert hos Trd.by, men er oppdatert og deles på nytt til glede for nye lesere.