- Det er mange som har meldt seg på, og det viser at interessen for vegansk mat vokser, forteller arrangør Emma Jarvis.

Følg trd.by på Facebook

Kun vegansk mat

Arrangementet vil finne sted på Café Nim på søndag. All maten som serveres er vegansk, og det vil være en liten smakebit på årets Vegan Fair som arrangeres i Trondheim i april. Foreløpig er det over 70 stykker som skal delta på søndag, ifølge Facebook-arrangementet. Over 400 styker står på interessert.

Søndag er internasjonal Restaurant Day, som er en matfestival der folk arrangerer pop-up restauranter rundt omkring i verden. Konseptet startet opp i Finland i 2011, og har i alt hatt 23 600 endagers restauranter, og cirka 2.7 millioner kunder fordelt på 73 land.

- Vi tenkte at Restaurant day er en fin måte for oss å promotere vegansk mat og få inn litt penger til å ararngere Trondheim Vegan Fair. I tillegg er det jo artig, sier hun.

- Godt og billig

Veganere spiser et plantebasert kosthold, og unngår all mat av animalsk opprinnelse. Det vil si at dietten eksluderer kjøtt, fisk, skalldyr, egg, meieriprodukter og honning, og andre ingredienser som stammer fra dyr, skriver Norsk vegansamfunn.

Grunnen til at det kun serveres grønnkost er så enkell som at det er bra for kroppen, planeten og dyrene, ifølge Emma. Hun mener vegansk mat i tillegg smaker veldig godt.

- På søndag er det mulighet å smake på skikkelig god og billig mat. Vi kommer til å servere lunsjretter og dessert. Folk vil ikke gå glipp av spennende ting som skjer i byen, derfor er pop-up så populært. Vi satser på at minst 50 personer kommer, sier Jarvis.