For kanskje fremtiden ser slik ut: vi setter oss ned i sofaen med gullrekka på tv og spiser fredagstacoen med gresshopper som er godt krydret med tex-mex.

Lik trd.by på Facebook!

Og langt fra urealistisk er det heller ikke. For om NTNU-studentene Victoria Stokke og Ida Hexeberg Rustad får det som de vil, kan det kanskje bli en realitet, skriver Gemini.

De vil at vi skal spise insekter på samme måte som vi spiser kjøtt, salat og pizza.

Her kan du se en liten smakebit:

Rik på protein

- Opprinnelig så jeg på insektsspising som en måte å konsumere animalske proteiner mer etisk. Nå ser jeg det som en velsmakende og spennende måte å få variasjon i kostholdet mitt, sier Stokke ifølge Gemini.

Ifølge forskerne skal insekter også være rike på proteiner, det mange av oss får av kjøtt i dag.

Sjekk ut denne protein-bløffen!

Skal vi tro ekspertene så smaker det også godt, om det er tilberedt riktig. Det kan rett og slett være en delikatesse.

Ja, er de godt tilberedt kan det være en delikatesse! Foto: Shutterstock

Mer miljøvennlig

Studentene jobber med å importere spiselige insektsprodukter til landet, og på sikt drive oppdrett av insekter i Norge.

Nå venter de på en godkjenning fra Mattilsynet, og EUs regelverk krever en søknadsprosess som gjerne tar 5-17 måneder, skriver nettsiden.

I land som Thailand, Kina, Japan, Ghana, Australia og Mexico er det sett på som normalt å spise insekter.

Samtidig skal det være mer miljøvennlig, fordi utslippene av drivhusgasser er betydelig mindre.

Denne jenta finner mye av maten sin i søpla!