I januar åpnet Natalie Heggvoll skjønnhetssalong i Innherredsveien. Det tok ikke lange tiden mellom tanken om å åpne egen salong, til kontrakten var signert.

- Det tok en og en halv uke fra jeg tenkte tanken, til jeg signerte kontrakt, sier Natalie.

Tok opp forbrukslån

Den unge gründeren hadde jobbet i bransjen i tre år da hun impulsivt fant ut at hun skulle satse på å starte opp egen salong. Natalies Beauty ligger i Innherredsveien, hvor Luna Skjønnhet og Velvære lå før - som hun også var ansatt hos da ideen kom opp.

- Jeg spurte eieren i starten av desember om jeg kunne ta over lokalet, og hun svarte med å spørre hvor lenge jeg hadde tenkt på det. Svaret var jo bare et par dager, sier hun.

- Jeg har jo drømt om å starte for meg selv, og tenkte at det er bedre nå, før jeg blir ordentlig voksen med barn, huslån og alt annet ansvar voksenlivet fører med seg. Da er det kun er meg selv det går utover skulle det gå galt, fortsetter hun.

Deretter gikk alt ganske fort. Natalie fikk muligheten til å overta lokalet, samt kjøpe inventar og kundekartotek. Dermed endte hun opp med å ta opp forbrukslån for å ha en startkapital.

- Når man er så ung, og ikke har noen sikkerhet, er det ikke like lett å få lån i banken. Jeg var bestemt på at jeg skulle klare dette selv, uten hjelp fra noen. Da ble det forbrukslån. Det er både det dummeste og smarteste jeg har gjort, ler hun.

Syk på åpningen

Til tross for en lungebetennelse som kom smygende på i romjulen, klarte hun å nå målet om å åpne i januar.

- Alt var på plass, og klart til åpning 3. januar. Jeg var fortsatt syk i tre uker etter åpning. Det var hardt, men alt gikk seg til.

- Var du nervøs og redd da du skulle åpne?

- Ja, er du gal?

Å starte egen bedrift for første gang er ikke bare-bare. Moms, skatt og regnskap uten noe særlig forkunnskaper er uten tvil utfordrende. Og for den som vil klare seg selv, ja, da blir noen dager tøffere enn andre.

- Det har blitt noen kvelder med tårer, sier hun.

Ansatte lillesøsteren

I salongen har hun to ansatte, hvor en av de ansatte er lillesøsteren hennes. Lillesøsteren, Veronika, tar seg foreløpig av negledesign, men har kun ett år igjen av studiet på hudpleie.

- Foreløpig har vi tilbud om bryn, vipper, voksing og negler, men jeg ser for meg at vi vil utvide med hudpleie og når hun er ferdig på skolen.

- Nesten som en liten familiebedrift?

- Ja, bortsett fra at jeg er sjefen, sier hun og ler.

Tøff konkurranse

Også konkurranseinstinktet er på plass. Med mange salonger i Trondheim som tilbyr mye av de samme tjenestene, er Natalie klar på at man må yte for å holde på kundene.

- Det er kamp om kundene, men konkurransen er bare positiv. Det pusher deg til å jobbe for å bli bedre. Man må bare stå på og gjøre sitt beste, hver dag. Kundene finner sin favoritt, og blir der, men blir de misfornøyd er det fort gjort å bytte salong.

Slik tar du den perfekte selfien

Her tar du Trondheims beste selfies