Se flere bilder av de inspirerende antrekkene i bildekarusellen øverst i saken.

Julie (24)

Hva har du på deg?

– Jeg har på en regnjakke som er kjøpt fra Byoung. Jeg handler egentlig aldri der, men jeg kjøpte den for mange år siden. Kjolen er fra H&M, og jeg syns det er veldig kult med netting. Skoene er fra Primark i London. Strikket i håret er fra H&M.

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

– I dag er jeg veldig fargerik, men jeg bruker egentlig mye svart. Jeg syns det er kult å ha tilbehør som har farger. Jeg bruker alltid øredobber, og gjerne store, samt ofte leppestift, men enkel sminke. Nå har jeg startet å jobbe hos Monki, så da prøver jeg å bruke litt mer farger. Jeg liker å leke med stilen!

Er du opptatt av mote?

– Jeg ser selvfølgelig på hva som blir populært, men det viktigste er at jeg har på noe jeg syns er fint og som er behagelig. Det er da det blir fint! Hvis jeg har på noe som er trangt og ubehagelig, så klarer jeg ikke slappe av, og jeg får ikke samme selvtilliten. Dermed er det veldig viktig at klærne er behagelige, men kule. Jeg er opptatt av klær, og liker å være kreativ og sy, men jeg er ikke så opptatt av selve motebildet og trender.

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

– Det har blitt bedre! Jeg føler at jenter kler seg mer kult nå, men vi har en vei å gå. Jeg tenker at folk bare tørre å gå i det dem vil! Det er ikke noe skummelt, og folk må bare slå seg mer løs. Man kan selvfølgelig få noen blikk, men det er bare å overse det. Det fins ikke noe finere enn å se en jente gå opp Norde gate med klær som hun liker!

Veronika

Hva har du på deg?

– Jeg har på en rød topp med svarte prikker, Pin-up Norway jakken min, en olabukse fra Salsa Jeans. Jeg har også ballerinasko og et hårbånd med kirsebær.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Stilen min er pin-up og 50-talls, med en tvist. Den er litt mer moderne, med ulike hårfarger og tatoveringer. Jeg kjører på med litt «edge», slik at det ikke alltid er feminint og gammeldags, men en kombinasjon.

Er du opptatt av mote?

– Mote "driter" jeg i. Jeg kjøper det jeg liker og bruker det jeg vil! Jeg har alltid likt musikken, klærne og bilene fra 50- tallet og det er kanskje derfor jeg liker denne stilen. Det var i 2010 jeg smått begynte å eksperimentere med klær og smykker. Hver eneste dag går jeg med noe pin-up inspirert, og aldri helt vanlig.

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

– Veldig variert og det er greit fordi alle er ikke like. Det er kjempekjedelig å være lik alle andre. Det virker som unge folk kjøper seg like klær, og det er kjedelig, men jeg skjønner at det er skummelt å skille seg ut.

Ida Angelica (23)

Hva har du på deg?

– Genseren er fra H&M, mens buksa er fra New Yorker. Jakka er en retro olajakke. Rundt livet har jeg en skjorte som kjæresten min har arvet fra bestefaren sin. Skolene ligner på vans, men de er fra Din sko.

Hvordan vil du beskrive din stil?

– Det jeg syns er kult slenger jeg sammen. Jeg har en ganske altetende stil, og jeg har hørt at jeg ser både ut som hipster og tomboy. Jeg tar det jeg syns er kult og tar det på meg. Kanskje er stilen også litt street? Jeg er veldig glad i å gå med jeans, og kan gjerne finne på å gå i baggiebukser. Retro 90-tallsjenas liker jeg også å gå i, og syns det er kult at 90-tallet er på vei tilbake. Har du sett filmen Sisters Act? Det er en veldig god film, hvor handlingen foregår på 90-tallet, og karakterene har veldig kul stil!

Er du opptatt av mote?

– Ja jeg liker mote i den forstand at jeg syns det er fint å se presentabel ut, og vise hvem man er gjennom stilen. Det er viktig for meg; at du ser ut som den du føler deg som. Jeg liker også sminke. Trondheim kan jo bli grått og kjedelig, noe som også kan gjenspeiles i klærne til folk. Vinterdepresjon er vel et kjent fenomen. Dermed syns jeg det er fint å spre litt glede gjennom farger i klær. Man blir jo glad når man ser folk som ser bra ut og har kule klær. Det liker jeg!

Hva syns du om stilen til folk i Trondheim?

– Det kan ofte bli enkelt. Veldig mange ungdommer går i det samme typer klærne, og folk har kanskje ikke alltid en egen stil. Man blir jo påvirket av de man henger med naturligvis, men jeg mener man må finne seg selv oppi det hele og være et individ i gjengen. Vær en enhet og et individ.

MER GATEMOTE:

Jonas (20) om moten i Trondheim: - Enten går du i vintage eller så kler du deg som Kanye West

Linda (22) får komplimenter bare hun tar på seg leppestift: - Trøndere kler seg enkelt og kjedelig

Kristian (22) lager t-skjorter med ord som "støgglænt" og "dassfadjer"