Elise Kabicek Skjerven, opprinnelig fra Askim, filmer i sin leilighet i Stavanger videoer om alt fra gode frokost-tips til hvordan du pent kan dekorere leiligheten.

Det er kamp om oppmerksomheten på sosiale medier, og Skjerven sier det er viktig å prøve å være original.

– Det skal en del til for å skille seg ut. Jeg prøver stadig å komme med nye konsepter som ikke alle andre har gjort før meg. Jeg har for eksempel nylig begynt med en serie som jeg har kalt «Planlegg med meg». Det har jeg ikke sett noen andre norske youtubere gjøre, forteller Skjerven.

– En er bare nødt til å komme med unike idéer.

Laster opp minst to ganger i uken

Skjerven kategoriserer kanalen sin som en livsstilkanal, og temaene spenner seg fra klær og mote, til mat, interiør og morsomme utfordringer med venner.

Kanalen opprettet hun i 2012, men det var ikke før året etter at Skjerven bestemte seg for å virkelig gi det en sjanse.

– Det begynte med at jeg la ut en video hver tredje måned. Det var ikke før jeg virkelig bestemte meg for å satse skikkelig at jeg begynte med å laste opp minst to videoer i uken, sier Skjerven.

– Det har jeg prøvd å fortsette med. Det er viktig å holde aktiviteten oppe.

På en video bruker hun i gjennomsnitt tre timer. Hun forklarer at tidsbruken avhenger av innholdet i videoen.

– Lager jeg en video der jeg kun sitter og prater tar det kanskje to timer å lage den, sier Skjerven.

– Min siste video derimot, en video der jeg viser hvordan jeg har dekorert leiligheten min, brukte jeg tre timer på å filme og tre timer på å redigere.

Viktig å beholde integriteten

Som mange andre youtubere tjener hun en slant på reklamer som sendes før videoen starter. Hun har også noen små samarbeids-oppdrag innimellom. Hun understreker at det er viktig for henne å bevare integriteten.

– Jeg er ganske selektiv i forhold til hva jeg ønsker å representere. Jeg velger å reklamere for de tingene jeg faktisk bryr meg om og liker. Det er viktig for meg at seerne skal kunne stole på at meningene mine faktisk er mine, og at de ikke er kjøpt, fastslår Skjerven.

Realistisk karriére

Er det mulig å satse på et liv som youtuber? Ja, mener Skjerven.

– Jeg tenker egentlig at youtuber er et realistisk karrieremål allerede nå. Hvis en tenker at dette er noe jeg skal klare, en brenner for det og legger nok tid i det, så kan en klare det, sier hun.

Til andre som ønsker seg en kanal på Youtube har Skjerven noen gode råd.

– Mitt første tips er å ikke tenke for mye på hva alle andre tenker, sier Skjerven.

– Jeg får stadig meldinger fra folk som er veldig redde for å begynne med Youtube. En er nødt til å stole på sin egen dømmekraft, og gå 100 prosent inn for det en brenner for. En må lage videoer som en selv har lyst til å se på. Ellers blir det hverken gøy å filme eller redigere, fortsetter hun.

– Og sørg for å alltid være deg selv. Det er mine beste tips.

Monika (24) gikk fra sexy forsidepike til karrierekvinne