Cecilie Andersen og Astrid Gundersen hadde sett seg lei av å dra rundt på alle dagligvarebutikkene for å finne alt de trengte av økologiske grønnsaker. Så da startet de like gjerne sitt eget utsalg fra garasjen på Ila brannstasjon.

Lik trd.by på Facebook

- Det første utsalget hadde vi i oktober i fjor og skulle være en engangs-greie. Det ble mye mer populært enn vi hadde trodd, så fra september i år har vi åpent hver søndag, forteller Cecilie Andersen.

Rett fra jorda

Under navnet Andersen & Gundersen selger de kortreiste og økologiske matvarer, alt fra sesongens grønnsaker, til egg, saft og kaffe. Til nå har utsalgene vært svært populære, mener Andersen, og hun merker at denne typen mat er i vinden.

Andersen & Gundersen har hatt stort suksess med økologiske matvarer. Og det er ikke bare for hippier, mener innehaveren. Foto: Bjørn Erik Langvand

- Det er nok mange som har blitt mer bevisste på både økologisk mat, men også kortreist mat. De grønnsakene vi selger ble tatt opp av jorda bare noen timer før, og vi selger bare det som er i sesong. Er det ikke sesong for gresskar, så selger vi det ikke.

- Men er det for spesielt interesserte?

- Du må nok være opptatt av hva du spiser, men økologisk mat er ikke lengre forbeholdt hippier. Det er noe veldig mange har begynt å få øynene opp for. Det har fått et fotfeste i Trondheim, mener Andersen.

Ta med egen emballasje

Årets første utsalg er førstkommende søndag, og Andersen sier at konseptet ikke bare er laget for å gi byen et tilbud som ikke eksisterer, men også for å informere forbrukerne.

- Mange tenker ikke over de mulighetene som ligger i nærområdet, hvordan gårdene dyrker maten og hvordan det blir til – når du ikke plukker det opp på en dagligvarebutikk.

Utsalget foregår fra garasjen på Ila Brannstasjon. Foto: Bjørn Erik Langvand

Utsalget har også tatt miljøet på alvor, og har en klar anbefaling til alle.

- Vi kjøper alt i løsvekt og vil ikke at ting skal dekkes i plastikk. Skal du ha bønner på et glass, ta med glasset i stedet for at du bruker unødige papir- eller plastposer, sier Andersen.