Trd.by har tatt turen til Adam og Eva i Verftsgata i Trondheim for å få tips til hvilke hårfrisyrer som er enkle og fine til 17. mai og bunadsantrekket. Seniorfrisør Mari Emilie Holen mener det viktigste er å holde det enkelt.

Følg trd.by på Facebook

- Minimalisme er stikkordet. Det skal være en lett frisyre, og håret skal bort fra ansiktet. Før var det veldig viktig at frisyren skulle være stram, men nå kan den være litt løsere, sier Holen.

Hun trekker fram fletter, tvinning og enkle bølger. Det er bunaden som skal være i fokus denne dagen.

- Det skal ikke se tilgjort ut, ellers er det ikke så mange regler for frisyren. Har du langt hår bør du ta håret bak så det ikke dekker over bunaden eller sjalet hvis du har det, sier hun, og kommer med tre tips alle kan få til:

1. Stram hestehale med en tvist

En stram, lav flette passer bra hvis du har hodeplagg til bunaden din. Foto: Mari Emilie Holen

Denne frisyren passer godt hvis du har hodeplagg til bunaden din, da den passer godt til å ha under hodeplagget. Hestehalen skal være lav, og du kan velge selv om du vil ha bølger eller ha den helt slett.

- Det er greit å ha litt produkter på fingrene så du får lagt ned alt det frizzye. Du kan også bruke vann, men da må du spraye godt etterpå, sier Holen.

Først samler du alt håret bak i en stram hestehale. Du kan godt ha håret til siden, så du ikke tar alt håret rett bak. Så samler du det i en strikk i en lav hestehale. Ta litt hår fra bak i hestehalen, og snurr håret rundt så du skjuler strikket. Ha litt hår igjen etter du har snurret, og fest det med en fliseklemme.

- Denne frisyren tar maks 15 minutter, og den kan brukes til alt fra skulderlangt til langt hår, sier frisøren.

2. Søte, flørtete krøller med tvist

Husk å legg håret bakover hvis du har håret hengende det, slik at du ikke dekker over bunaden. Foto: Mari Emilie Holen

Bruk en rettetang for å lage naturlige bølger i håret. Rettetangen må stå nedover, og start med å dra håret nærmest ansiktet bort fra ansiktet når du bølger. Når du kommer lenger bak i håret, kan du dra det mot ansiktet for å få litt variasjon.

- Denne frisyren passer alt fra skulderlangt til langt hår. Her er det viktig at du tar en stor mengde hår i gangen, du skal ikke få korketrekkere, sier Holen.

Vent til bølgene blir kalde og dra gjennom håret. Start så med å tviste frontpartiet. Ta å ta to og to deler om gangen og tvist det bakover mot midten. Gjenta på andre siden. Hårene som stikker ned kan du for eksempel samle i en runding og fest med fliseklemmer, eller lag de til en sirkel og fest.

- Husk å ha håret bakover. Du kan dra litt i tvistene for å få de litt større og mer volum, sier hun.

3. Buns med tvist

Du kan velge å tupere "bunsene" slik at det ser ut som du har mer hår enn du egentlig har. Foto: Mari Emilie Holen

To fram to små deler, og la en stor del være bak. Del de tre delene bak, la den i midten være størst og de på sidene like store. Tuper en og en del bak, rull den rundt til en stram ball og fest den. Gjør det samme på alle tre. Fest de godt, her trenger du en del fliseklemmer for å få de til å holde.

Start med å tviste de to delene som henger framme på samme måte som i frisyre nummer to. Fest de, og skjul enten håret under det andre håret, eller snurr de i små sirkler over bunsene og fest de.

- Her kan du velge selv å gjøre de strammere eller løsere som du vil. Tuper mer for å få volum, da ser det også ut som du har mer hår. Denne frisyren ser vanskeligere ut enn den egentlig er, sier frisøren.

Restaurant på Solsiden fikk 17. mai-reservasjon ett år i forveien