– Interessen har vært der siden jeg var liten, men det tok virkelig av for to år siden etter en spillmesse i Sandefjord, sier Håkon Puntervold fra Kristiansand.

Det aller helligste.

Følg trd.by på Facebook

Digger Street Fighter

I leiligheten har samlingen fått hedersplass på rommet, i både glassmonter og en bokhylle stappet full av spill.

– Jeg samler generelt på retro-spill, særlig Nintendo og Super Nintendo. Særlig Street Fighter-serien synes jeg er veldig kul, og det har jeg mye av, sier han.

Faktisk er hele monteren full av Street Fighter-spill og effekter.

Donkey Kong, anyone?

Spillene er japanske, amerikanske og europeiske versjoner, i tillegg til små figurer, kort og pogs.

– Street Fighter satte på mange måter standarden i fighting-sjangeren. Andre spill hadde én knapp for å slå med hånden, én annen for å sparke og slikt, men Street Fighter var først med kombinasjoner, som tok hele sjangeren til et nytt nivå, sier Håkon.

– Alle som samler er nerder

Han regner at han har rundt 200 forskjellige spill totalt, i tillegg til forskjellige konsoller og tilleggsutstyr.

– Totalt er det nok verdt over 70.000 kroner. Det hender at kollegaer eller bekjente får se samlingen for første gang, da får de sjokk. Mange spør hvorfor jeg ikke bare selger alt sammen, men dette er jo hobbyen min. Jeg må jo ta vare på det, sier han.

– Noen vil nok se dette og tenke på deg som en nerd. Hva tenker du om det?

– Alle som samler på noe er jo nerder, uansett om det er spill eller frimerker. Jeg får aldri nok spill, og jeg er jevnlig inne på forskjellige salgssider på nettet for å se etter ting jeg ikke har. Jeg får og meldinger av og til fra folk som vil kjøpe eller selge.

Street Fighter henger også på veggen.

Mye spill liggende

Det er mange som har gamle spill liggende, uten å vite at de er verdt en del penger.

– Jeg spør dem hvor mye de vil ha for det, og legger kanskje på litt ekstra. Det er helt klart at det ligger mye verdifullt rundt på loftene til folk, sier Håkon.

Kjæresten forstår seg ikke helt på hans samlemani.

– Når hun er her liker hun å flytte rundt på ting i hylla mi, og sier «kos deg med hobbyen». Hun visste om samlinga før hun ble sammen med meg, og spiller faktisk litt tetris selv, ler Håkon.