#1: Mario

Alle elsker Mario. Selv om Nintendo-konsollene selvsagt var førstevalget for alle som digget Mario, så fantes det selvsagt også noen DOS-versjoner.

Det er neppe noen hemmelighet at mange skolenettverk før internettets tid var fylt med den italienske rørleggeren. Jakten på mynter, "fiender" og overlevelse er en tidstyv som er herlig.

Lik trd.by på Facebook

#2: Deluxe Ski Jump

Hvem hopper lengst? Og hvem har best stil? Utviklingen i spillet har vært stor, fra enkel 2D-grafikk til litt penere 3D-grafikk. Det finnes dessuten en rekke ulike bakker, blant annet bakkene i Planica og Bischofshofen.

#3: Home Alone

Kevin McCallister er selvsagt idolet for alle oppvoksende guttunger med et snev av faen i seg. Den første Home Alone-filmen ble utgitt i 1990, følgelig er grafikken på spillet ganske mye enklere enn dagens spill.

Oppgaven gikk selvsagt ut på å legge ut flest mulig feller for skurkene Harry og Marv. Buzz sin edderkopp og luftgeværet var selvsagt to av "verktøyene" som ble heftig brukt for å kvitte seg med skurkene.

#4: Dope Wars

Hvem har ikke drømt om en karriere som proff dopdealer? I Dope Wars reiste man rundt mellom ulike amerikanske byer for å kjøpe og selge nark. Plutselig hoppet prisene til superhøye nivåer, som dermed resulterte i mulighet for knallgod profitt.

Livet som dealer er imidlertid ikke alltid så gøy. Tungt bevæpnet politi gjorde selvsagt sitt for å skyte deg helt død. Hater når det skjer...

#5: Elastomania

Hva er vel (u)naturlig enn å cruise rundt på elastiske motorsykler i jakten på svevende epler? I år 2000 kom spillet som ble helt sikkert ødela konsentrasjonen man heller burde brukt på skolebøkene (jeg vet hva jeg snakker om).

Selv om gratisversjonen bare hadde tilgang på 18 av 54 baner, så var det selvsagt akkurat så vanskelig at man måtte bruke ganske lang tid for å runne spillet.

#6: Mujaffa

- Halla snuppa, kom inn i Mujaffas BMW!

Selveste NRK hostet den norske versjonen av Mujaffa, også kjent som Perker-spillet. I jakten på gullkjeder, kondomer og enkle ligg, rånet man rundt i Oslo.

Målet var hele tiden å oppgradere bilen, skaffe seg nye damer og helst unngå altfor mange krasj med andre biler. Etter hvert som du gjør suksess, får du dessuten penger til å kjøpe BMW-cam. Da kunne man slippe sensur-sladden! ;)

#7: Runescape

Det nettbaserte rollespillet var lenge verdens største nettspill. I spillet lagde brukeren sin egen figur, og man måtte hele tiden bygge figuren sin sterkere. Den opprinnelige 2D-versjonen kom på markedet i 2001, mens en penere 3D-utgave ble utgitt i 2004.

Det fantes en gratisutgave og en betalutgave. Forskjellen var blant annet hvilke ferdigheter man kunne bruke. I fantasiverdenen Gielinor brukte man magi og våpen for å beseire motspillere og monstre.

I nostalgi-modus? Sjekk disse sakene:

Husker du disse Fox Kids-favorittene?

14 velkjente SMS-er du ikke har sett siden 2001

9 helter fra barndommen vi aldri glemmer

10 ting du som vokste opp på 90-tallet husker...