Trønderen Ruben Villarroel (21) lever av å spille dataspillet Counter-Strike (CS). I helga kom laget hans på andreplass i en turnering under en LAN-samling i Litauen.

Følg trd.by på Facebook

Åtte lag konkurrerte mot hverandre i Litauen. Fem av lagene som var med er blant topp 20 i verden.

- Noen kvalifiserte seg også gjennom å spille kamper på nettet. Det gjorde i hvert fall vi, sier 21-åringen.

Spilte seg til finalen

De ble delt inn i to grupper med fire lag hver. Førsteplassen i begge gruppene kom til semifinale, og de som kom på andre og tredje plass spilte mot samme rangering i den andre gruppen. Laget til Ruben kom direkte ut fra gruppen som førsteplass etter å ha slått laget som er rangert som ett av de beste i verden.

- Det gjorde det lettere for oss å komme videre til en eventuell finale, og det gjorde vi, forteller han.

Deltakerne får også pengepremie, som er fordelt på hvilken plass de kommer på. Siden de kom på andreplass, vant de 50 000 USD, som tilsvarer over 400 000 norske kroner.

- Vi deler pengene på fem. Noe av pengene skal vi gi til organisasjonen Dignitas som vi spiller for, siden de sender oss på alle samlingene. Hva vi gjør med resten vet jeg ikke enda, sier han.

Spillmakerlauget produserte 8 dataspill på 48 timer.

Mye reising

I Norge begynner CS å bli større, men det er ikke noen samlinger som spillere fra andre land drar til, forteller Ruben. Derfor drar de til utlandet for å få spille mot topplagene.

- Denne måneden var vi i Litauen i fem dager, så drar jeg hjem i åtte dager. Etter det reiser vi til Barcelona på ny samling, før vi drar direkte til USA for å spille en turnering der. De fleste månedene er det to til tre samlinger, så det blir mye reising, forteller trønderen.

Lagkameratene spiller normalt fire til fem ganger i uka fra 18.00-23.00. Ruben begynte å satse seriøst i 2012, og sluttet på skolen for å fokusere 100 prosent på spillet. Det har rett og slett blitt så stort at det er umulig å gå på skole eller jobbe ved siden av, mener han.

- Det føles kjempekult å se at hardt arbeid gjør oss gode og gir så bra resultat, sier Ruben.

Trondheim får et nytt buldresenter.