Det kryr av kaffesjapper i Trondheim, men hvor finner du den beste kaffen? Kjenner folk forskjell på en kopp kaffe fra en av byens mange kjeder og en kopp billig pulverkaffe som vi har kokt her på Adressahuset?

Det måtte vi finne svaret på!

Derfor stilte vi oss opp i Kongens gate og inviterte folk til å være med på en blindtest. Sjekk resultatet i videoen øverst i saken.

Følg trd.by på Facebook

First Price danket ut tre kaffekjeder

Det vi kan avsløre er at pulverkaffen havnet på tredjeplass i blindtesten. Det vil si at den danket ut kaffen til Dromedar, Jacobsen og Svart og Kaffebrenneriet.

Akkurat det forundrer ikke Adrian Berg, daglig leder ved Jacobsen og Svart.

- De fleste kaffekjedene prøver å treffe veldig bredt, vi prøver å treffe veldig smalt, sier Berg.

- Sammenlignet med mer tradisjonelle kaffer, så blir vår kanskje litt te-aktig. Kanskje litt tynn og syrlig. Den oppfyller kanskje ikke forventningene til folk i en slik blindtest, legger Berg til.

- Ikke farlig at den ikke faller i smak hos hvermannsen

Han tar med andre ord ikke utfallet av testen så veldig tungt

- Vi synes ikke det er så farlig at den ikke faller i smak hos hvermannsen. Vi smaker på kaffen vår hver dag, og vi liker den. Da vet vi at vi gjør ting riktig, sier Berg.

Dromedar måtte også se seg slått av pulverkaffen i denne testen.

- Hehe, jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Det er i hvert fall morsomt at kaffe settes på dagsorden. Og det viser at vi fortsatt har mye jobb med å fortelle folk om hva vi holder på med, sier Preben Oosterhof, daglig leder Dromedar Kaffebar AS.

BAKKLANDET: Her kan du sette «kaffe på vent» til noen som trenger det

KAFFEPRISER: Du kan spare over 2 500 kroner i året ved å velge riktig kaffesjappe i Trondheim

- Pulverkaffe er kruttsterk

Han forteller at det er mange variabler som spiller inn i en slik test. Det mest kritiske er tiden, ifølge Oosterhof.

- Hvis kaffen skal smake godt, så kan den ikke være for lenge i termosen. Det er nok det mest kritiske, og det gjør at akkurat denne måten å teste kaffe på ikke er optimal. Vi heller ut vår kaffe etter 40 minutter, sier Oosterhof.

Han tror at styrken på kaffen kan ha talt i pulverets favør.

- Vår kaffe er rene, single origin kaffe, og brent forholdsvis lys for å få frem de fruktige, sødmefulle eller friske smakene kaffen har. Det gjør at spesialkaffe vil fremstå som mildere og lettere i smak enn for eksempel butikkkaffe, sier Oosterhof.

- Pulverkaffe er jo vanligvis, uten at jeg vil snakke ned slik kaffe, krutt i forhold til det som blir servert hos oss og andre kaffekjeder. Og i en slik blindtest, så er det kanskje det folk flest forbinder med kaffe. I og med at det er den de kanskje vanligvis drikker hjemme eller på jobb, legger Oosterhof til.

Kaffebrenneriet ønsker ikke å kommentere saken.

ÅPNER I OKTOBER: Svensk kaffegigant inntar Trondheim