På bloggen Emiliesskap dokumenterer Emilie fra Trondheim sin reise på veien ut av skapet som transkjønnet. Foreløpig lever hun et dobbeltliv og få av hennes nærmeste vet om "denne siden" av henne.

Siden hun fortsatt ikke har kommet ut som transkjønnet, har hun valgt å være anonym i denne artikkelen. Emilie er ikke hennes folkeregistrerte navn.

trd.by har tidligere skrevet om Emilies dobbeltliv. Les mer om hennes historie her.

Emilie legger ofte ut antrekksbilder på bloggen sin. Foto: privat/montasje

Utfordrer seg selv

For å kunne bli mer komfortabel med å vise hvem hun er til verden, gir Emilie ofte seg selv utfordringer. Denne gangen var det et innlegg med bikinibilder.

- Jeg ønsker å inspirere andre som ikke føler seg komfortable med kroppen sin, og ikke nødvendigvis bare på grunn av transkjønnethet. Jeg poster ofte bilder av antrekk, og minner stadig leserne mine på at hvis jeg kan få dette til å fungere, kan de også det. Så dette bikiniinnlegget var bare en fortsettelse av en serie tidligere innlegg hvor jeg har gitt skjønnhetsidealet et tupp der bak, sier Emilie til trd.by.

Følg trd.by på Facebook

Bikinikroppen på 1-2-3

Tittelen på Emilies siste innlegg lyder "Bikinikroppen på 1-2-3", hvor hun skriver at det igjen har blitt sommer, tiden for det evinnelige maset om sommerkroppen og bikinikroppen.

"Når sant skal sies var det vel noen som begynte å gnåle allerede i januar etter at julefeiringen var et avsluttet kapittel, for det er visst noen lett forvirrede sjeler der ute som lever i en fantasiverden hvor man trenger fem måneders forberedelse for å få stell på bikinikroppen."

Dette er bare tull, ifølge Emilie. Hun mener at hennes metode kan gjøre hver og en bikiniklar på fem minutter, og det med minimal innsats.

"Sannsynligheten er stor for at du allerede har en kropp. Kanskje har du en bikini også, men om du ikke har en fra før, kan du kjøpe en hos en forretning som fører badetøy eller du kan bestille via postordre eller internett. Når dette er gjort tar du av deg de tekstilene du måtte ha på kroppen din fra før, og tar på deg bikinien i stedet.

Gratulerer, du er nå den lykkelige eier av en bikinikropp!"

Selv om det tok litt tid, er Emilie fornøyd med hvordan bildene ble seende ut.

- Jeg er tross alt den av oss som er transkjønnet og har pikk

Emilie forteller at det var vanskelig for henne å legge ut bikinibildene av seg selv på bloggen.

- Jeg hadde det veldig gøy da bildene ble tatt i Djupvika, men da jeg kom hjem og fikk opp bildene på skjermen ble jeg plutselig i tvil. Men jeg bestemte meg for å gjennomføre likevel, for det er noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge. Dessuten ville ikke innlegget fungert om jeg hadde hatt en "perfekt" kropp. Så da ble de lagt ut, uredigert, som planlagt. Og nå er jeg ikke i tvil om at det var det riktige å gjøre, forteller hun.

- Er du fornøyd med bildene?

- Det tok litt tid, men ja, nå er jeg veldig fornøyd med resultatet, sier hun.

Selv om det var vanskelig for henne å trykke «publiser», har hun ett råd til leserne sine:

"Skulle du fortsatt være i tvil om min metode, og om den virkelig er så enkel som jeg gir uttrykk for, så husk dette: Dersom jeg klarer å få dette til å fungere, så kommer du også til å klare det!

For jeg er tross alt den av oss som er transkjønnet og har pikk."

Med disse bildene håper Emilie å inspirere andre til å være glad i kroppen sin, uansett hvordan den ser ut.

Vet hvordan det er å hate kroppen sin

Med disse ordene og bildene hun la ut på bloggen, håper Emilie å inspirere andre til å være glad i kroppen sin, uansett hvordan den ser ut.

- Jeg vet utrolig godt hvordan det er å hate kroppen sin, selv om det er på en annen måte enn de fleste andre gjør. Jeg synes det er utrolig trist når unge jenter som knapt har kommet ut av tenårene, legger seg under kniven for å rette ut rynker som bare de selv kan se. Samtidig blir bilder retusjert og det legges på filter som aldri før. Det gir oss et skjønnhetsideal det er umulig å oppnå, sier hun.

- Tror du innlegget ditt kan hjelpe noen med å få et annet syn på kroppen sin?

- Jeg tror ikke innlegget alene vil gjøre så stor forskjell, men jeg håper jo at det på sikt vil bidra til at noen som sliter med eget selvbilde, får opp øynene og ser at det er mulig, selv med et såkalt "dårlig" utgangspunkt, sier hun.

Bloggeren Hedda Ingeborgvik vil også bidra i kampen mot kroppspresset. Les hva hun mener om saken her.