Hanna Moe Edvardsen, Thyra Lyngvold, Ellen Moen Sandereng er 14 og 15 år. De snakker for omtrent alle jentene i 9. trinnet på Huseby skole, sier de.

- Jenter i vår alder føler et veldig kroppspress. Mange er flau over kroppen sin og liker ikke å vise kroppen sin overfor gutter.

Lik trd.by på Facebook

- Sterkere fokusering på kropp

Det var ikke disse tre, men fire andre som en dag troppet opp på rektors kontor, og spurte om jentene kunne få slippe ha svømming sammen med guttene. Helst ville de også ha en kvinnelig svømmelærer.

Skolen har oppfylt jentenes ønske, etter at saken er blitt drøftet i klassene og det kom fram at «alle» mente det samme. Dessuten lar kjønnsdelingen seg praktisk lett organisere og gjennomføre.

At jentene vil dette, forbauser ikke rektor Inger Hilstad.

- Det var kroppspress også før, men nå er det mye verre med sterkere fokusering på kropp gjennom sosiale medier, andre medier og i samfunnet generelt, sier Hilstad.

Fitness bør forbys, skrev Julianne. Det satte sinnene i kok hos disse utøverne.

«Perfekte kropper»

Det er ikke det at guttene er spesielt ufine, og at jentene er redd for at guttene skal tafse på dem eller liknende i svømmehallen, forklarer Hanna, Thyra og Ellen. Men kroppspresset er mye verre når de går i badedrakt og kroppen er mye mer synlig. De føler de risikerer blikk og kommentarer, og det vil de slippe fordi det er ubehagelig.

- I dag skal jentene helst ha smal midje, stor rumpe og pupper, og store lepper, sier Hanna, Thyra og Ellen.

Slik som for eksempel Kylie Jenner (18 år), søstra til Kim Kardashian fra tv-serien «Keeping Up with the Kardashians». Og bloggeren Sophie Elise (21). Men ikke helt som henne, hun er for «overdrevet». Eksen til Justin Bieber, Selena Gomez (24), og artisten Ariana Grande (23) er andre kroppsideal.

- Det er bilder av og skrives om perfekte kropper «over alt», sier de tre Huseby-elevene og nevner moteblad som Elle, blogger og Instagram.

Hele saken kan du lese i Adresseavisen (krever innlogging).

Nathalie fra Trondheim konkurrerer med sin kropp. Hun har tidligere blitt kalt stygg på grunn av dette bildet