Emma Konstanse Tinmannsvik Bøgseth er 25 år, og er født og oppvokst her i Trondheim.

Forrige uke snakket vi med Jan-Robin Berg (24) som startet som servitør på deltid, men som nå blir Graffis nye daglige leder.

Slik svarer derimot denne ukas talent, Emma Konstanse, på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg er kjøpmann for REMA 1000 Fossegrenda!

2. Hvilken utdanning har du?

Den eneste utdanningen jeg har er at jeg har fullført "Talent", som er kjøpmannsutdanning gjennom REMA-skolen.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg fikk meg en deltidsstilling ved REMA 1000 Saupstad da jeg var 19 år. Der jobbet jeg mest kvelder og helg, før jeg fikk tilbud om å bli avdelingsleder for frukt og grønt. Jeg takket pent nei først, da jeg gikk på videregående og hadde planer om å studere. Men kjøpmannen jeg jobbet for ville at jeg skulle prøve meg i tre uker før jeg bestemte meg. Nå er dette seks år siden.

Emma Konstanse Tinmannsvik (25) drømmer om å drive en av Trondheims største Rema 1000-butikker. Foto: Privat

Jeg fikk mye ansvar, og det ballet på seg til at jeg ble nestkommanderende allerede etter et lite år. Da visste jeg at det var dette jeg skulle drive med! Studieplanene ble lagt på hylla, og jeg ble tatt inn på REMA-skolens talentprogram for å bli kjøpmann. Midt i "Talent"-året fikk jeg muligheten til å være med å åpne helt nye REMA 1000 Hommelvik. Der var jeg nestkommanderende i ett år før jeg ble med på åpningen av nye REMA 1000 Havstein. På Havstein fikk jeg frie tøyler av kjøpmannen, og fikk virkelig prøvd meg i kjøpmannsrollen.

Det var ett år med mange arbeidstimer og mye læring av en veldig dyktig kjøpmann. Det var akkurat det jeg trengte for å bli klar for å drive min egen butikk. Så fikk jeg tilbud om å drive REMA 1000 Fossegrenda, og takket JA.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

Jeg jobbet som leder på et dagsenter for eldre demente en sommer da jeg var 16 år.

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Usikker... Jeg glemte å sette avisene inn i butikken på påskeaften i fjor.

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Dette er mitt eget AS, og det er klart at det er motivasjon i seg selv. I tillegg har jeg satt meg høye mål om gode resultater. Jeg har egne ansatte som jeg driver denne butikken sammen med, og jeg er helt avhengig av at de vil være med på samme reise som meg. Som leder er det min oppgave at de er motiverte til det. Jeg har familie, gode venner og kjøpmannskollegaer som backer meg opp. Mormor på 88 år er tidligere kjøpmannsfrue. Hun er ofte innom og handler, samt sjekker om jeg har alt på stell i butikken. Hun er min største motivasjon.

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Utfordringene er kanskje det å prøve å sette av tid til andre ting enn bare jobb. Vennene mine på min alder har et helt annet liv enn meg med studier, barn og litt mer fritid. Det kan også være utfordrende å blitt tatt på alvor av blant annet selgere og ansatte, når man er 25 år og én og en halv meter høy.

Fordelen er uten tvil at jeg har kommet ganske godt igang med en jobb som krever hard arbeid i mange år, før jeg kan kjenne på resultater.

Emma Konstanse mener man må tørre å satse, og like det man driver med for å lykkes i arbeidslivet. Foto: Privat

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Det skiller seg ikke så mye, nei. Sendte ut en melding til noen venner og ansatte, og fikk dem til å beskrive meg. Svarene jeg fikk var: Arbeidsom, energisk, snill, original, smart, bestemt og engasjert.

9. Hva er dine beste tips for lykkes i arbeidslivet?

Man må bare tørre å satse. Også må man selvsagt like det man driver med. Man må prioritere de riktige tingene, og ofte kan det gå på bekostning av noe annet.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Om ti år driver jeg en av Trondheims største REMA 1000- butikker, og har mest sannsynlig anskaffet meg flere katter.

Er det noe som engasjerer deg ekstra mye? Skriv til oss! Send debattinnlegg til trd.by@adresseavisen.no