Charlie Lyngmo Drummond er 30 år gammel, og kan nok mildt sagt karakteriseres som et sprudlende fyrverkeri.

Forrige uke fortalte Mia Isabell Austli (25) om det å jobbe som grafisk designer, og starte sitt eget firma.

Slik svarer derimot Charlie på våre spørsmål om jobb og karriere:

1. Hvor jobber du, og hvilken stilling har du?

Jeg er butikksjef på Bik Bok Sirkus.

2. Hvilken utdanning har du?

Jeg har fagbrev innen salg- og service med hovedvekt på resepsjon/reiseliv, samt utdanning innen lyd og musikkproduksjon.

3. Hvordan fikk du jobben du har i dag?

Jeg var i London på ferie, og der møtte jeg ei venninne som tipset meg om å søke på en stilling på Bik Bok City Lade. Hun sa at Bik Bok var på utkikk etter et «nytt fyrverkeri».

Jeg har bakgrunn fra Google som facilities co-ordinator, med operativt ansvar for events og oppgaver for kontorene i Skandinavia. Og med ledererfaring fra blant annet kosmetikkbransjen, mente hun at jeg hadde passet perfekt i den stillinga.

Og vips, her er jeg! Trondheim er en liten by, så anbefalinger fra andre veier sterkt.

4. Hva var din aller første jobb, og hvor gammel var du da du fikk den?

12 år. Jeg var vaskeassistent for et teknologibedrift, NHI. Det var mange skumle kvelder i mørke kontorlokaler, men verdien av å forstå jobben som ligger bak pengene er viktig å lære seg. Angrer ikke et sekund i dag.

Charlies tidligere Bik Bok-butikk, den på City Lade, ble kåret til årets butikk i 2017. Foto: Privat

5. Hva er den største tabben du har gjort på jobb?

Hehe. Det er mange komiske historier bak min reise gjennom arbeidslivet, men den jeg fortsatt i dag kan le meg til tårer av er:

Historien om den nysgjerrige resepsjonslærlingen Charlie (17 år)? Jeg fikk omvisning rundt Royal Garden hotell av en ivrig kollega fra teknisk avdeling. Han viste meg rundt på hotellet, og etter en times tid skulle han vise meg byens beste utsikt.

Vi gikk oppe på taket (jeg i en alt for trang limegrønn uniformskjole og høye heler). Når vi gikk opp en bratt del av taket var det nok friksjon mellom sålen min som gjorde at jeg kom meg opp. Vi nøt utsikten og mumlet noen linjer på «Royal Garden ligg på motsatt side», og jeg fikk mange gode historier om bygget og kollegaer.

Når vi skulle ned igjen, var det blitt sommerdugg på gummitaket og MEGET glatt. Smart som jeg var tenkte jeg: «det er bedre og skli ned på rumpa, enn å skli ned taket», så jeg tok skoene i hånda. Til min overraskelse fikk jeg lynfart nedover taket, og det neste jeg husket var at jeg smalt inni en metallvegg.

Det står sikkert «made in China size 36» i veggen etter skoene mine ennå. Hehe, den stakkars kollegaen min så helt grønn ut i ansiktet, men fargen kom fort tilbake da han ropte: «du har svidd hull i kjolen - æ ser hele rumpa di»!

Nydelig.

6. Hva er det som motiverer deg i arbeidshverdagen din?

Det å få muligheten til å utvikle meg er hovedmotivasjonen min. For eksempel har jeg i dag to pågående prosjekter for Bik Bok-kjeden. Ett av de er et veldig spennende prosjekt, som jeg ikke kan snakke så veldig mye om, men jeg gleder meg enormt mye til det nye som kommer ut!

I tillegg er jeg genuint interessert i å motivere og trene jentene mine til å gi kundene den beste opplevelsen i vår butikk. Målet er jo å ha den hyggeligste Bik Bok-butikken å jobbe for, og at kundene også synes det er en hyggelig opplevelse å handle hos oss. Godt arbeidsmiljø er nøkkelen til suksess!

Ingen tvil om at Bik Bok-jentene var fornøyde med seieren i fjor. Foto: Privat

7. Hva er den største utfordringen med å være ung i arbeidslivet – og hva er fordelene?

Selv har jeg vært heldig, og fått anledning til å jobbe bredt og med mye spennende. Men jeg vet at flere unge sliter med å få en sjanse til å prøve seg, særlig fordi de ikke nødvendigvis har den riktige formalkompetansen.

Et fagbrev i kombinasjon med erfaring og vilje til å lære, kan være oppskriften på en ansatt som er lojal, vil søke utvikling og være et kjempeviktig bidrag til enhver bedrift.

Så min oppfordring til alle som rekrutterer – se opp fra CV’n og bli kjent med den som nervøst sitter foran deg. Her kan det sitte gull!

8. Hvordan vil medarbeiderne dine beskrive deg – og skiller det seg fra dine venners beskrivelse av deg? I så fall, på hvilken måte?

Jeg har spurt! Jeg tror nok mine medarbeidere ser på meg som en motiverende, energisk og inkluderende kollega med mye humor og ståpåvilje. Raus til å dele erfaring, og ja – jeg tar et tak og gjerne flere! Mer opptatt av å finne løsning enn å dvele ved problemet.

Servicebransjen har endret seg og netthandel har gjort kjøpsopplevelsen til noe upersonlig. Jeg lever etter tanken om at våre kunder vil bli behandlet med ærlighet, troverdighet og varme. Våre kunder forventer å bli tatt vare på når de kommer til oss, og vi skal svare på forventningen med topp service.

Jeg «behandler» for øvrig mine venner på samme måte, for folk vil bli behandlet med respekt og likeverd – ikke sant?

9. Hva er dine beste tips for å lykkes i arbeidslivet?

Jobb som om ditt navn står over døren. Da kommer man langt. Vær nysgjerrig og sulten på nye utfordringer.

10. Hvor ser du deg selv om ti år?

Jeg har og vil alltid jobbe som om bedriften er min egen, så kanskje det kan være ett mål for fremtiden!