Tonje Helene Blomseth er ikke som de fleste andre 21-åringer. Allerede som 17-åring fikk hun permisjon fra idrettslinja ved Heimdal videregående skole for å gå Norge på langs. Siden den gang har hun vært på flere ekspedisjoner, og har utviklet det til å bli en fulltidsjobb.

- Jeg har egen bedrift, og holder på med ekspedisjoner. Da jeg kom til Karasjok i 2014 var jeg solgt, dette er verdens fineste plass. Så nå bor jeg her, 160 mil hjemmefra, sa 21-åringen til trd.by i fjor.

Nå kan hun også få en gjev pris for sin eventyrlyst.

Lik trd.by på Facebook

- Full av eventyrlyst

Hun er nemlig en av de ni nominerte til prisen "Årets Villmarking", som deles ut under jakt- og friluftsmessen Camp Villmark i Lillestrøm.

- Hun er jo en ung dame, som er full av eventyrlyst. Bare det er et godt utgangspunkt for å bli nominert. I tillegg klarer hun å formidle og engasjere folk, det gjør at hun scorer høyt, sier Daniel Holm ved Camp Villmark.

Det er publikum som skal stemme frem tre kandidater som går til finalen, og i skrivende stund ligger Blomseth på tredjeplass.

Lars Monsen, Cecilie Skog og Børge Ousland har tidligere blitt kåret til "Årets Villmarking".

I august i fjor gikk Blomseths nakne fjellbilde landet rundt

Dette bildet av Tonje Helene Blomseth gikk viralt i fjor. Foto: privat

Går Alaska på tvers

trd.by har forsøkt å kontakte Blomseth, men har ikke lyktes.

Kanskje ikke så rart. Hun er nemlig i Alaska og skal krysse den iskalde villmarka på tvers. Det er en distanse på rund 1700 kilometer.

Men hun skal være på plass når prisen deles ut rett etter påske.

- Hun skal holde et foredrag for oss, så vi håper at hun ikke blir værfast i Alaska, småflirer Holm.