De trosser minusgrader og dårlig vær for å trene som oldtidens helter. Inspirert av filmen «300» og spartanernes «never give up»-ånd trener Spartan Workout-gjengen ute i de trønderske skoger.

Også denne kvinnen trener hardt, selv om hun er gravid!

- Det kjennes på kropp og sjel etter endt treningsøkt. En kjenner at man virkelig lever under slik trening, sier Kjell Røstum-Mårvik, mannen bak treningsgruppa Spartan Workout.

Byttet ut treningssenter med natur

Vekter og annet utstyr man finner på treningssentrene er byttet ut med dekk, steiner tømmer og tau. Det var for å komme seg ut av treningsstudioet og til fri natur at Røstum startet opp med slik trening i 2010.

- Vi mikser opp sirkeltreninger, intervaller og hinderløyper. Her får man styrket kjernemuskulaturen, styrke, kondisjon, utholdenhet, motorikk og balanse, sier han og legger til at han tror de fleste har godt av et variert avbrekk fra det å «låse» seg fast på gymmen.

- Jeg har aldri vært i så god form som jeg er i nå. Kondisjonsmessig og styrkemessig, fastslår han.

Her er seks treningsøvelser du bør gjøre!

Tøffe treninger med Spartan Workout. Foto: Privat

Gratis trening

Røstum startet opp for seg selv, men etter en stund ble flere med på treningen. Nå er de åtte personer som trener fast. Halvparten av dem er kvinner. Til sammen har 23 personer testet treningslivet som en spartaner.

- Dette er også trening for den som virkelig sliter med å komme seg til et treningsstudio. Som sliter med selvtillit og er usikker på seg selv, forklarer Røstum-Mårvik.

Treningen er gratis, og hvem som helst kan komme innom for å teste det ut.

- Jeg håper jo at flere der ute kan finne seg selv og starte opp maskineriet. Ta trappen opp til toppen. Unngå heisen, da risikerer du at vaieren ryker, avslutter han.

Lik trd.by på Facebook!