– Jeg treffer på Fredrik og kompani rett som det er, og så dukket det opp et spørsmål: «Hvorfor er det ikke oktoberfestival i Trondheim?» Da var ideen sådd, sier Stein Vanebo i Trondheim Stage, som har kontorer i etasjene over Heidi’s Bier Bar.

Trd.by møter Vanebo sammen med Fredrik Holm, regionsjef i «Heidi’s»-eier Rekom Group.

I dokken på Solsiden skal de denne helga arrangere byens etter sigende første oktoberfestival over tre dager.

Her skal vannet tappes og teltet settes opp. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

– Her har vi truffet

Fire dager før festivalen er det helt utsolgt fredag. Søndag er så godt som utsolgt. Hele 850 personer slipper inn hver dag.

Inspirasjonen er den over to uker lange oktoberfestivalen i München – selvsagt.

Som der, er Lederhosen- og dirndl-antrekket nesten forventet.

– Det blir et gigantisk telt med langbord hele veien – og muligheten for både å stå på bord og sitte. Dette er et fenomen som har satt seg. Folk liker å samles, sier Holm, som også nevner oktoberfesten i Dødens dal, som Uka arrangerer annethvert år.

– Vi har stor-trua, sier Holm (t.v.) sammen med Stein Vanebo i Trondheim Stage. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Soppgirobygget, Bulmboys og Boysen er blant artistene som står på scenen til helga. En Tiktok-video er omtrent det eneste de har gjort for å markedsføre festivalen.

– Det er ganske fascinerende. Her har vi truffet, sier Vanebo.

I Tiktok-en blir det sagt at festivalen går over fire dager. De har i ettertid valgt å kutte ut torsdagen. Det forklarer Holm at de måtte gjøre på grunn av logistikken og for å rekke å få alt på plass til festivalen.

Planlegger allerede neste år

Selv om teltet er … et telt, så har de brukt mye ressurser på å lydisolere det. Det er for å forhindre lydforurensing, sier Vanebo.

– Vi ønsker at det skal være positivt, ikke bare for Solsiden, men for byen også, sier han.

Allerede planlegger de neste års oktoberfestival.

– Hvis dette fungerer, så kommer vi til å utvide til andre byer sammen med Trondheim Stage, sier Holm.

I teltet avsluttes festen klokka 23, og da bærer det kanskje videre ut? Holm og Vanebo tror hele Solsiden-rekka vil oppleve en positiv effekt av festivalen. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Får du ikke tak i billett eller er gira på mer øl og ompa-musikk? Da arrangeres det også en todagers oktoberfest på Lager11 uka etter.