Med brask og bram åpnet Heidi's Bier Bar dørene på Solsiden i midten av mars i 2017 – til flere kulturfolks store misnøye (+).

Denne helgen markerer det danske kjedekonseptet 5-årsdag i Trondheim.

– Vi var elsket og hatet allerede før vi åpnet, men Trondheim tok oss imot med åpne armer. Det var rett og slett galskap fra før vi åpnet – og er det fortsatt, sier Fredrik Kulstad Holm, regionsjef i Rekom, selskapet som har utestedene The Mint, Heidi's Bier Bar og Kokomo i Trondheim.

Trd.by møter Holm sammen med duoen som utgjør daglig leder-teamet ved Heidi’s Bier Bar på Solsiden, Anna Helleve og Kristel Myran.

Kristel Myran, Fredrik Kulstad Holm og Anna Helleve har alle vært med siden starten i 2017. Foto: trd.by Ole-Fredrik Lambertsen

– Heidi's har en «Justin Bieber-vibe»

Milionoverskudd etter kun tre og en halv måneds drift (+) og nominasjon til årets trønderske utested i Ut-Awards er overskrifter fra kun det første året. Så er det også blitt noen overskrifter av annen karakter, som da Heidi's tilsynelatende inviterte til «lockdown-fest (+)».

– Vi kan være enige om at det var ikke heldig, sier Holm.

– Jeg tror Heidi's har en «Justin Bieber-vibe». Folk elsker å hate på det. Det har det vært fra dag en, og det kommer det fortsatt til å være. Men den samme gjengen står likevel i kø og danser til lyset blir slått på, sier Helleve.

– Jeg elsker at du sammenligner med Justin Bieber, sier Myran.

De opplever stadig at gjester tar med seg glass og ølrør hjem. Når Trd.by er på besøk, oppdager Holm at to av skiltene på utsiden er borte. Det tar han lett: – Markedsføring deluxe, sier Holm. Foto: Ole-Fredrik Lambertsen

Hva er det sprøeste dere har opplevd?

– Det er så mye at du bare begynner å fortrenge ting, sier Myran.

– Jeg er fortsatt veldig fascinert over den første åpningshelgen. Da var det veldig mange som hadde mistet en sko. For jeg sto i garderoben, og det kom folk: «Har du fått inn en sko?» «Ja, hvilken farge er det?» «Brun.» «Sorry, jeg har bare hvit,» sier Helleve og ler.

Puster liv i utebaren

Noe av det som har overrasket dem mest i de årene Heidi's har vært på Solsiden, er at de har fått stamgjester – i alle aldre. Og daglig slår en gjeng med pensjonister seg ned, forteller de.

Her fra den siste gjenåpningen av Norge. Stamkunde Svein Sæther hilser på vei inn. Foto: Richard Sagen

Fra torsdag til søndag markeres 5-årsdagen med fest og aktiviteter. Etter en tøff tid med nedstengninger, planlegger de til sommeren å puste liv i utebaren igjen etter to år brakk.

– Helt ærlig, «the sky is the limit». Nå er vi i gang. Nå er vi virkelig «back on track», sier Helleve.