Det gjorde det foran Neon-festivalen – og nå foren Festningen-festivalen i helga.

Hun har nemlig slått seg opp som en liten festival-stylist i byen.

– Det er veldig travle dager, sier Rindal, som også forklares i at hun torsdag har første dag i sitt nye enkeltmannsforetak.

I ti år har Eileen Rindal jobbet i frisørbransjen. Nå følger hun drømmen og starter for seg selv som stylist. Foto: Line Pevik

– Må tørre å være seg selv

Hun markedsfører seg selv på Instagram, hvor hun deler bilder av de ulike stylingene hun har gjort:

Til festival er det gjerne fargerikt, det er «cornrows», og det er «crazybraids» og regnebuefletter. Men hva er greia med festivalstyling? Rindal forklarer:

– Det er for å få det lille ekstra og skille seg ut. Det gir en ordentlig wow-effekt og selvtillitsboost. En festival som Festningen, er et arrangement som skjer én gang i året, da vil kanskje folk, sånne som meg, legge litt mer i det, sier Rindal, som har et råd:

– Folk må tørre å være seg selv og gjøre seg litt mer «crazy». Det er lov å være litt ekstra. Vær uredd!

Rindal får ikke selv opplevd Festningen. Hun må prioritere å style de som skal dit.

– Det gjør meg ingenting. Jeg får tatt bilder av dem som drar dit, og jeg får opplevd festivalen gjennom medier og gjennom andre, sier Rindal.

Moteredaktør om årets festivalmote

Hva kan vi si om årets festivalmote?

Ida Einarsdottir er moteredaktør i magasinnettstedet KK. Hun sier det har vært ekstra gøy å følge med i år etter koronaen.

– Alle spådde at det skulle bli det nye, glade 20-tallet. Folk skulle ut og feste. Det skulle bli paljetter og bli helt «crazy». Så ble det kanskje ikke helt sånn. Det skjedde andre ting i verden, krig i Europa. Festen kom aldri helt. Og da har kanskje folk tatt det igjen på festival, sier Einarsdottir.

Her er Ida Einarsdottir avbildet da hun som Vixen-redaktør deltok på Vixen Blog Awards i 2016. Foto: Heiko Junge / NTB

Hun sier hun har sett en trend som stukket seg ut på festivaler både i Norge og internasjonalt:

– Det er 90-tallet. Trender kommer og går i et kjapt tempo, men i år har det vært korte magetopper, jeans med lave liv, paljetter og kanskje synlige g-strenger. Det har vært mye som folk elsker og hater, sier hun.

Til Festningen i helga, er det meldt både 18 og 16 grader. Sola skal ifølge Yr titte frem begge dagene.

Dette er moteredaktørens tips til helga:

– Da er det kanskje ikke like aktuelt med korte magetopper og jeans med lavt liv, men det aller meste er innafor. Det kan gå i gummistøvler og jeans. Det er bra med noe praktisk. Det aller kuleste på festival er å kjøre sin egen stil og kanskje gå i noe du ikke alltid gjør, sier Einarsdottir.