I filmen, som for tiden er å se på norske kinoer, bor den pensjonerte etterretningsoffiseren i en liten italiensk by der de vennlige innbyggerne terroriseres av lokal mafia.

En av dem er servitøren Aminah, spilt av Gaia Scodellaro. McCall og Aminah – som er betydelig mye yngre enn McCall – utvikler et nært forhold. De diskuterer knipen som byboerne befinner seg i på hennes kafé, og hun viser ham rundt i den idylliske havnen.

Mens de i den nåværende kinoversjonen forblir bare gode venner, lot regissør Antoine Fuqua dem opprinnelig utvikle et kjærlighetsforhold.

– Det lå mer under Robert og Aminahs forhold i manus, men publikum ønsket ikke å se en forelsket Robert McCall. Vi gjorde en testvisning, og de følte virkelig at han bedro kona, så vi bestemte oss for å fjerne det, sier Fuqua til NME.

Denzel Washington i «The Equalizer 3: The Final Chapter» i en scene mot Dakota Fanning. Foto: SF Studios

I de to foregående «Equalizer»-filmene er McCalls avdøde kone en viktig del av bakgrunnshistorien. Det var for å starte et nytt liv med henne at den daværende høyt dekorerte agenten forfalsket sin egen død i et bilbombeangrep. Men hun døde – noe som gjorde at han dukket opp igjen fra pensjonisttilværelsen i den første filmen, som kom i 2014.

I den nye filmen, som har tittelen «The Final Chapter», prøver han å gå litt videre, og flørte litt med Aminah, ifølge regissøren, som tror at publikum likte tanken på Robert McCalls og idealbildet av hans kone.

– Hun er perfekt fordi vi aldri møtte henne. Det er noe med en person som ikke er mer, sier Fuqua.