Japanske Ryusuke Hamaguchi står for både manus og regi på «Evil Does Not Exist», som har bragt ham til filmfestivalen i Venezia for å kappes om Gulløven. Etter visningen der ble det stående applaus i åtte minutter.

Handlingen foregår i en liten kommune ute på landet. Der vil et firma fra Tokyo bygge et glamping-område med luksuriøse, permanent oppførte telt som kan få storbyboerne til å føle at de har kommet på landet.

Men den lille byens innbyggere protesterer. De er ikke egentlig imot glamping – men har mange synspunkter på hvordan prosjektet kan risikere å bli seende ut, og hva det kan bety for vannforsyningen. Hovedpersonen er en handymann som bor til skogs med sin åtte år gamle datter.

"Drive My Car" innbragte Ryusuke Hamaguchi en Oscar. Nå kappes han om Gulløven i Venezia med sin nye film - et økodrama. Foto: AP

Ifølge TT er filmen definitivt et innlegg i debatten om hvordan vi ødelegger naturen, men Hamaguchi røper at det ikke var slik det begynte. Derimot var det Eiko Ishibashi, som skrev musikken til «Drive My Car», som ville at han skulle skape filmet materiale som kunne passe til hennes musikk.

– Vi måtte lage noe der både musikken og bildene kunne stå alene, og jeg innså at jeg trengte en story. Da vi gjorde «Drive My Car» var alt helt klar fra start. Her begynte jeg fra det ukjente, og stolte på at vårt bekjentskap skulle lede oss på rett vei.

Filmens tittel, «Evil Does Not Exist», dukket opp i regissørens hode, forteller han:

– Det finnes ondskap i naturen, men det blir en annerledes historie når mennesket kommer inn.