Spotify opplyser at «Cowboy Carter» er det albumet som er strømmet mest på én dag hittil i 2024, melder Deadline. Det er også den første countryplaten som har klart denne bragden.

Stjernens åttende studioalbum er også hennes største hittil, ifølge Amazon Music, med flest strømminger første dag av alle hennes utgivelser. Det har også flest strømminger på sin første dag noensinne for et countryalbum av en kvinnelig artist.

«Cowboy Carter» er blitt hyllet av anmelderne, men også fått fansen til å rase, siden fem sanger mangler på vinylversjonene og CD-utgavene mangler fire sanger. Det er ikke uvanlig at artister justerer låtlisten som skal med i siste minutt, mens vinylpressing bestilles mange måneder i forveien.

Beyoncé har tatt med seg en rekke gjesteartister. Hun nøyde seg ikke bare med kjente kolleger som Willie Nelson og Dolly Parton, men løftet dessuten fram svarte, mindre kjente countryartister som Brittney Spencer, Tiera Kennedy, Reyna Roberts, Shaboozey, Tanner Adell og Willie Jones.

De opplevde alle en markant oppgang av førstegangslyttere på Spotify, så vel som økt interesse for sine sangkataloger – der Tiery Kennedy opplevde en 40.000 prosents økning, melder The Hollywood Reporter.

– Dette albumet har skapt en kulturell bevegelse og løfter svarte skapere til nye synlighetsnivåer. Det har bare gått noen få dager siden slippet, så vi ser bare begynnelsen på betydningen dette plateprosjektet vil ha, sier NyAsia Burris i Spotify til bransjebladet.