Det er Bloomberg som bringer de nye tallene fra Spotify, og som er gjengitt i blant annet Expressen. Det nøyaktige lyttertallet har tidligere ikke vært kjent, men nå viser det seg at «The Joe Rogan Experience» har nesten tre ganger så mange lyttere som nærmeste konkurrent, «TED Talks Daily».

Joe Rogan har vært UFC-kommentator, komiker og skuespiller. Podkasten hans har vært kontroversiell – og han har blant annet vært anklaget for å spre konspirasjonsteorier og feilinformasjon om koronavaksinen.

Rogans podkast er årsaken til at Neil Young i januar 2022 bestemte seg for å trekke musikken sin fra strømmetjenesten. Nå er den tilbake, takket være podkasterens nye avtale med Spotify.

Den inngikk Rogan tidligere i år, og i motsetning til før gjør den at podkasten hans også vil være tilgjengelig på andre tjenester som Apple, Amazon og YouTube. Den nye avtalen skal angivelig være verdt 2,7 milliarder kroner.

Joe Rogan brukte fire år på å skaffe seg de 14,5 millioner lytterne på Spotify. I tillegg har han 16,4 millioner abonnenter på YouTube og 18,9 millioner følgere av sin personlige Instagram-konto, ifølge Bloomberg.